راد دیزل واردکننده و تامین‌کننده انواع ژنراتور برق

تلفن تماس:

021-58437 ( 30 خط )

تفاوت دیزل ژنراتور زغالی و براشلس

دیزل ژنراتور، نقش بسیار مهمی در صنعت ایفا می کند. از این دستگاه معمولاً برای کنترل گشتاور، سرعت یا موقعیت مکانی استفاده می شود. دیزل ژنراتورها را می توان به دو دسته تقسیم بندی کرد: دیزل ژنراتورهای زغالی و براشلس. تفاوت دیزل ژنراتور زغالی و براشلس در داشتن برس (شانه) است. دیزل ژنراتورهای زغالی از دسته ژنراتور های دارای برس (شانه) به شمار می روند که برای چرخش یا جابجایی موتور از برس استفاده می کنند. در مقابل، دیزل ژنراتورهای براشلس دارای عملکرد کموتاسیون مکانیکی هستند. هر یک از این دیزل ژنراتورها برای کاربرد خاصی طراحی شده اند.

بیشتر بخوانید: تفاوت دیزل ژنراتور دائم‌کار و استندبای

دیزل ژنراتور زغالی و براشلس؛ بررسی تفاوت‌ها

عملکرد دیزل ژنراتور بر اساس تبدیل انرژی مکانیکی به انرژی الکتریکی است. به عبارت دیگر، حرکت روتور باعث ایجاد میدان مغناطیسی می شود. این میدان مغناطیسی برای تولید انرژی الکتریکی و برق بکار می رود. هدایت جریان الکتریکی در دیزل های زغالی یا برس دار بر عهده برس های کربنی است. ژنراتورهای براشلس یا بدون جاروبک معمولاً از دو روتور ساخته می شوند. چرخش همزمان این دو روتور موجب تولید انرژی الکتریکی می شود.

دیزل ژنراتور کانوپی‌دار

مقایسه دیزل ژنراتور های زغالی و براشلس

خرید دیزل ژنراتور زغالی و براشلس ازنظر ساختار، عملکرد و کارایی با یکدیگر تفاوت دارند. روتور و استاتور در ژنراتورهای براشلس به ترتیب از آهنربا و سیم پیچ ساخته می شوند. در نتیجه، موتور با جذب و دفع قطب ها شروع به چرخش می کند. به عبارت دیگر، هیچ تماس فیزیکی بین روتور و استاتور وجود ندارد و انرژی ازطریق میدان مغناطیسی هدایت می شود. به همین دلیل است که دیزل های براشلس با حداکثر کارایی عمل می کنند.

همانطور که گفته شد، اساس کار دیزل های زغالی، کموتاسیون مکانیکی است. در واقع، قطعات زغالی وظیفه انتقال جریان الکتریکی به کموتاتور را بر عهده دارند. این قطعات بسیار کوچک معمولاً از جنس کربن ساخته می شوند و روی کموتاتور دستگاه قرار می گیرند. کموتاتور با استفاده از جریان الکتریکی، میدان مغناطیسی مورد نیاز برای چرخش شفت روتور را به وجود می آورد. به این ترتیب، انرژی الکتریکی مورد نیاز از چرخش مداوم روتور تولید می شود.

مزایا و معایب دیزل های زغالی و براشلس

برای بررسی تفاوت دیزل ژنراتور زغالی و براشلس باید به مزایا و معایب آن ها را توجه کرد. این دو نوع از دیزل ژنراتور را می توان از جهات مختلف ازجمله: طول عمر، سرعت، شتاب، راندمان، سروصدا و قیمت با هم مقایسه کرد. در ادامه، به توضیح هر یک از این موارد می پردازیم.

طول عمر؛ فاکتور تعیین کننده در انتخاب

یکی از معایب اصلی ژنراتورهای زغالی، سایش مکانیکی برس ها و کموتاتور به شمار می رود. برس های کربنی بیشتر از قطعات دیگر در معرض سایش قرار می گیرند و از بین می روند. مراقبت از آن ها به عنوان بخش مهمی از برنامه تعمیر و نگهداری دیزل ژنراتور در نظر گرفته می شود.

به این نکته توجه داشته باشید که مس نرم کموتاتور نیز به مرور زمان توسط برس ها فرسوده می شود. فرسایش این قطعه در نهایت از کار افتادن ژنراتور را با خود به همراه دارد. از آنجایی که از هیچ برسی در ساختار ژنراتورهای براشلس استفاده نمی شود، طول عمر آن ها نسبت به ژنراتورهای زغالی بیشتر است.

ساختار دیزل ژنراتور

سرعت و شتاب

سرعت چرخش دیزل های زغالی را می توان توسط برس ها، کموتاتور و همچنین، جرم روتور محدود کرد. در سرعت های بسیار بالا، تماس بین برس و کموتاتور نامنظم می شود. به این ترتیب، قوس برس افزایش می یابد. اکثر ژنراتورهای زغالی از یک هسته آهنی چند لایه در روتور استفاده می کنند. این هسته آهنی، افزایش اینرسی چرخشی را به دنبال دارد. به این ترتیب، شتاب و کاهش سرعت موتور محدود می شود.

به این نکته توجه داشته باشید که امکان ساخت دیزل ژنراتور براشلس با استفاده از آهنرباهای بسیار قوی وجود دارد. این نوع ساختار می تواند اینرسی چرخشی را به حداقل برساند. با این وجود، استفاده از چنین آهنرباهای کمیابی موجب افزایش قابل توجه قیمت دستگاه می شود.

نویز الکتریکی و نویز آکوستیک

برس ها و کموتاتور، نوعی سوئیچ الکتریکی ایجاد می کنند. با چرخش روتور و باز و بسته شدن سوئیچ ها، جریان از سیم پیچ ها عبور می‌کند. این امر موجب تولید نویز الکتریکی قابل توجهی می شود. البته، این نویز را می توان با اتصال خازن ها و گیره های RC روی برس ها تاحدودی مهار کرد. با این وجود، سوئیچ مداوم کموتاتور همواره مقداری نویز الکتریکی تولید می کند. اساس کار دیزل ژنراتور زغالی متفاوت است.

در این دستگاه، جریان از یک سیم پیچ به سیم پیچ دیگر منتقل می شود. گشتاور تولید شده در طول چرخش روتور با سوئیچ سیم پیچ ها تغییر می کند. در مقابل، کنترل جریان سیم پیچ در ژنراتورهای براشلس به گونه ای امکان‌پذیر است که جریان به تدریج از یک سیم پیچ به سیم پیچ دیگر انتقال یابد. این امر، ریپل گشتاور را کاهش می دهد. جالب است بدانید که ریپل گشتاور به عنوان عامل اصلی ارتعاش و نویز مکانیکی در سرعت های پایین شناخته می شود.

قیمت ژنراتورهای زغالی و براشلس

یکی از تفاوت های اصلی در ژنراتورهای زغالی و براشلس، قیمت است. از آنجایی که دیزل ژنراتور براشلس به تجهیزات الکترونیکی پیچیده تری نیاز دارد، با قیمت بالاتری نسبت به مدل های زغالی به فروش می رسد. در مجموع، طراحی ژنراتورهای براشلس به دلیل عدم استفاده از برس و کموتاتور ساده‌تر به نظر می رسد. با این وجود، هزینه تولید دیزل های زغالی به دلیل استفاده از فناوری ساده‌تر به مراتب کمتر است.

دیزل ژنراتور سایلنت

سخن پایانی

در سال های اخیر، شاهد افزایش محبوبیت دیزل ژنراتور براشلس بوده ایم. با این وجود، انتخاب بهترین گزینه باید بر اساس نیاز مشتری انجام شود. شرکت راد دیزل با بهره مندی از بهترین کارشناسان و متخصصان می تواند به شما در انتخاب بهترین گزینه کمک کند. این شرکت، سابقه درخشانی در زمینه واردات انواع ژنراتور دارد. قیمت مناسب و کیفیت بالا از مهم ترین دلایل محبوبیت راد دیزل در میان مشتریان ایرانی به شمار می روند.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد انواع ژنراتور و نحوه انتخاب بهترین گزینه، با شماره 02158437 تماس بگیرید و از خدمات ما بهره‌مند شوید.

نمایش یک نتیجه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط با محصولات

اطلاعات تماس