در یک موتور، سرسیلندر قطعه ای است که در قسمت بالایی سیلندرها قرار دارد. سرسیلندر از اصلی ترین اجزای موتور محسوب میشود. در سر سیلندر دیزل ژنراتور بهجای شمع ها از نازل های تزریق که ممکن است دارای شمع برقی باشد، استفاده میشود.
شمع برقی شبیه به شمعها در موتور بنزینی کار میکند. زمان شروع به کار موتور را در هوای سرد کوتاه میکند که موتور بهاندازه مطلوب گرم شود و بتواند بهتنهایی فعالیت کند. هر سرسیلندر شامل چهار سوپاپ میشود. از این چهار سوپاپ، دو شیر مربوط به مصرف مخلوط سوخت و هوا است. دو شیر دیگر هم برای خروج دود استفاده میشود.
این مجراها برای این است سرسیلندر جز قسمت های اصلی موتور است که بیشترین دما در آنجا تولید می شود و درواقع اولین نقاط تماس احتراقی است که می بایست در مقابل حرارت مقاومت نشان دهد و این آب موجب پایین آمدن دما و جلوگیری از واشر سوزاندن سر سیلندر می شود.
مطالعه بیشتر : لوازم یدکی دیزل ژنراتور
قیمت سرسیلند موتور دیزل ژنراتور
قیمت سرسیلند دیزل ژنراتور بستگی مدل موتور و توان موتور دیزل ژنراتور و همچنین کشور تولید کننده دیزل ژنراتور و همچنین به میزان درجه کیفیت این محصول بستگی دارد جهت اطلاع از قیمت این محصول با کارشناسان واحد فروش تماس بگیرید.
وظیفه سر سیلندر دیزل ژنراتور
- سرسیلندر درپوشی است که با چفت شدن و پیچ شدن به بلوک سیلندر محفظه احتراق را تشکیل می دهد.
- این محفظه چنانچه دارای سیستم هوا خنک باشد دارای روزنه های هوا و چنانچه آب خنک باشد دارای مجراهای آب خواهد بود.
اجزای سرسیلندر دیزل ژنراتور
- شیر ورودی
- منفذ انژکتور سوخت
دو جزء اصلی سرسیاندر به شرح فوق است ولی بهطورکلی وقتی موتور روشن است، هوای تمیز از درگاه ورودی به داخل میرود و وارد محفظه احتراق میشود. در این مرحله فرایند احتراق آماده انجام میباشد. در ادامه انژکتور باید سوخت را به سیلندر تزریق کند. پیستون به سمت بالا حرکت میکند و فشار ایجاد میشود. با ایجاد این فشار، احتراق صورت میگیرد و دود وارد اگزوز میشود.
در مرحله بعد از احتراق، رهایی از دود اگزوز است. اهرم دریچههای خروجی را باز میکند و مخلوط هوا و سوخت از اگزوز خارج میشود. سر سیلندر دیزلژنراتورهای امروزه، دارای درگاه سوختی هستند و موتورهای دیزلی عموماً میتوانند از پورت یا دریچه یا هر دو مورد استفاده کنند.
علت خرابی سر سیلندر دیزل ژنراتور
در ادامه به بررسی دلایلی که باعث خرابی و نقص در عملکرد سر سیلندر خواهد شد میپردازیم.
- سفت شدن غیراصولی پیچهای سرسیلندر که در نتیجه باعث افزایش فشار داخل سیلندر و ترکخوردگی آن میشوند.
- قطعات مکانیکی طی مدتزمان طولانی و به علت کارکرد طولانی و رسیدگی ضعیف به آنها، دچار استهلاک میشوند.
- کاهش میزان تخلیه شیر به دلیل ضعیف بودن کفگیر و در نتیجه خوردگی نشیمنگاه شیر
- ترک خوردن سرسیلندر به دلیل عدم خنکسازی مناسب و ایجاد شوک ناگهانی گرمایی
- حرکت نامناسب روغن در سیلندر که باعث فرسایش و شکستگی قطعات سرسیلندر دیزل ژنراتور میشود. عموماً در موتور سرسیلندر ژنراتور، سوپاپ و سوپاپهای صندلی بیشتر در خطر فرسایش هستند. به خصوص مولدهای گاز باتوجهبه ترکیبات مصرفی که دارند، بسیار بیشتر از ژنراتورهای دیزلی در معرض خوردگی هستند.
روش تولید سر سیلندر موتورهای دیزل ژنراتور
موتورهای دیزلی باتوجه به مورداستفاده آنها، بهطورکلی به دو روش تولید میشوند. در روش اول هر سیلندر ریختهگری شده و سپس به بلوکها پیچ میشود. این روش عموماً برای موتورهای دیزلی بزرگ و ژنراتور استفاده میشود. در روش دوم، قسمت سر موتور بهصورت یک قطعه ریختهگری میشوند. این روش عموماً برای ماشینهای کوچکتر کاربرد دارد.
درباره سرسیلندر دیزل ژنراتورها بیشتر بدانیم
در نهایت نکته مهم این است که موتورهای دیزلی کاملاً قابلاعتماد هستند و سرسیلندر دیزل ژنراتور نقش بسیار مهمی را در یک مجموعه برعهده دارد. سر سیلندر در بالای موتور قرار میگیرد و مرکز کنترل محفظه احتراق است. سوخت انژکتور را پایین نگه میدارد و همچنین سوپاپهای ورودی و شیر خروجی ژنراتور است. امیدواریم با خواندن این مقاله، اطلاعات کاملی درباره روش تولید، روش کار و علل خرابی سرسیلندر ژنراتور دیزلی دریافت کرده باشید.
برخی از برند های سرسیلندر ژنراتور موجود در شرکت راد دیزل :
- سرسیلندر ژنراتور بنز
- سرسیلندر ژنراتور پرکینز
- سرسیلندر ژنراتور لوول
- سرسیلندر ژنراتور کمنز
- سرسیلندر ژنراتور کاترپیلار
- سرسیلندر ژنراتور لیستر
- سرسیلندر ژنراتور مارگو
- سرسیلندر ژنراتور کامینز
- سرسیلندر ژنراتور فیات
- سرسیلندر ژنراتور ولوو VOLVO