وظیفه سوپاپ خارج کردن دود و بازکردن مجرای سیلندر است که هوا بهراحتی درون موتور انتقال پیدا کند. سوپاپها در موتور از جمله قطعاتی هستند که اگر نباشند موتور روشن نمیشود. سوپاپ با توجه به قدرت و توان موتور کار میکند؛ بنابراین انواع مختلفی از آنها وجود دارد. در ادامه قصد داریم شما را با سوپاپ دیزل ژنراتور آشنا کنیم.
وظیفه سوپاپ دیزل ژنراتور
- سوپاپ ها وظیفه ی انتقال سوخت/ هوا/ و دود را دارند.
- سوپاپ قطعه ای است فلزی که به صورت قارچی شکل بوده و در لغت به معنی دریچه است.
- سوپاپ ها بر روی سیلندر قرار می گیرند و موجب بسته و باز شدن راه گاه سیلندر می شوند.
علت خرابی سوپاپ دیزل ژنراتور
- احتراق ناقص و سوختگی و یا دوده زدن سیلندر
- لب پر شدن دور سوپاپ و ازبین رفتن آب بندی
- عدم استفاده از روغن موتور مناسب یا دیر تعویض کردن روغن که موجب استهلاک و اصطکاک می گردد.
انواع سوپاپ دیزل ژنراتور
بهصورت کلی دو نوع سوپاپ وجود دارد که یکی سوپاپ هواست که وظیفه ورود هوا را برعهده دارد. دیگری سوپاپ دود است که برای خروج دود تعبیه شده و دارای حرارت و دمای بیشتری است. باز و بسته شدن سوپاپها در اصل با حرکت پیستون هماهنگ است و زمانبندی آن به عهده قطعهای به نام میل بادامک است که هماهنگ با پیستون کار میکند. جنس سوپاپ دیزل ژنراتور به دلیل اینکه همیشه در معرض دمای بالا قرار دارند و ممکن است بهمرور زمان دچار پوسیدگی، فرسودگی و شکستگی شود از آلیاژ قوی فولاد است.
روی ساقه سوپاپ دو فنر وجود دارد که به وسیله یک نگهدارنده به انتهای سوپاپ وصل شده است. نقش فنر سوپاپ این است که از هرگونه نشتی در زمان تراکم جلوگیری کند. یکی از نکات مهم اندازه سطح باز شدن سوپاپ ها است. باید سطح باز شدن سوپاپ دیزل ژنراتور به اندازهای باشد که دود حاصل از احتراق بهراحتی خارج شود. یک طراحی متقارن و متناسب میتواند باعث بهبود استحکام سرسیلندر شود.
معمولا خرابی سوپاپها در موتور به چند دلیل اتفاق میفتد که یکی از رایجترین آنها زنگزدگی و فرسودگی در اثر فشار و حرارت زیاد است. همچنین به دلیل تنظیم نبودن فشار و هوا، استفاده نکردن از روغن مناسب یا دیر تعویض کردن آن و عواملی مانند پاره شدن تسمه تایم میتواند باعث خرابی شود که این خرابی با صدای خشکی و کاهش کیفیت موتور همراه است.
درباره سوپاپ دیزل ژنراتور
سوپاپ ها وظیفه خروج دود و بازکردن مجرای سیلندر برای انتقال هوا به درون موتور را بر عهده دارند. در صورت نبودن یا بد عمل کردن آنها موجب خفه شدن موتور و یا بد کارکردن موتور ژنراتور می شوند.
سوپاپ ها دارای شکل قارچی شکل هستند و سمت قارچی شکل یا چتری آن ها موجب مسدودی محظه انتقال سیالات می شود. مکان قرار گیری سوپاپ ها در روی سیلندر می باشد که به وسیله انگشتی ها روی سیلندر بالا و پایین می روند. سوپاپ ها قطعه ای فولادی بوده که در مقابل سایش و دمای بالا بسیار مقاوم هستند.
برخی از سوپاپ های ژنراتور برای برند های مختلف موجود در شرکت راد دیزل :
- سوپاپ ژنراتور بنز
- سوپاپ ژنراتور پرکینز
- سوپاپ ژنراتور لوول
- سوپاپ ژنراتور کمنز
- سوپاپ ژنراتور کاترپیلار
- سوپاپ ژنراتور لیستر
- سوپاپ ژنراتور مارگو
- سوپاپ ژنراتور کامینز
- سوپاپ ژنراتور فیات
- سوپاپ ژنراتور ولوو VOLVO