راد دیزل واردکننده و تامین‌کننده انواع ژنراتور برق

تلفن تماس:

021-58437 ( 30 خط )

علت ترکیدن باتری دیزل ژنراتور + 10 دلیل اصلی

باتری دیزل ژنراتور یکی از قطعات بسیار مهم و حیاتی این دستگاه است که وظیفه تأمین برق لازم برای کارکرد سیستم الکتریکی دیزل ژنراتور را بر عهده دارد. در برخی از مواقع شاهد آسیب دیدن باتری و ایجاد انفجار در آن هستیم. برای پیشگیری از این حادثه بهتر است علت ترکیدن باتری دیزل ژنراتور را شناخته و اقدامات لازم برای پیشگیری از آن را انجام دهید.

باتری دیزل ژنراتور

دلایل اصلی ترکیدن باتری دیزل ژنراتور

عوامل مختلف و بسیار زیادی وجود دارند که می‌توانند باعث ترکیدن باتری در دیزل ژنراتور شوند. رخ داد این اتفاق می‌تواند آسیب و صدمات جدی به سایر قطعات و حتی کارکنان و تکنسین‌ها وارد کند. به همین دلیل نیز شناخت علت ترکیدن باتری دیزل ژنراتور و پیشگیری از وقوع این اتفاق اهمیت بسیار بالایی پیدا می‌کند.

تولید گازهای قابل انفجار در باتری

در هنگام کار باتری، انواع گازهای مختلف تولید می‌شود. در صورتی که تهویه مناسب وجود نداشته باشد، این گازها در اثر جرقه یا گرما واکنش داده و انفجار رخ می‌دهد. این عامل یکی از رایج‌ترین علت ترکیدن باتری دیزل ژنراتور شناخته می‌شود.

تشکیل هیدروژن و اکسیژن در باتری‌های اسیدی

تشکیل هیدروژن و اکسیژن در باتری‌های اسیدی نیز می‌تواند علت ترکیدن باتری دیزل ژنراتور شناخته شود. در این حالت گازهای هیدروژن و اکسیژن در فضای بسته تجمع کرده و در نهایت با هم واکنش می‌دهند. در طی این واکنش باتری ترکیده و آسیب‌های مختلف را به محیط وارد می‌کند.

شارژ بیش از حد باتری

یکی از اشتباهات رایج کاربران، شارژ بیش از اندازه باتری است. این عامل می‌تواند علت ترکیدن باتری دیزل ژنراتور باشد. چرا که در این حالت دمای باتری و تولید گازهای قابل اشتعال افزایش یافته و باتری منفجر می‌شود.  به همین دلیل نیز بایستی باتری دیزل ژنراتور به صورت مناسب و بهینه شارژ شود.

نحوه تأثیر ولتاژ اضافی بر باتری

ورود ولتاژ اضافی به باتری بسیار خطرناک بوده و می‌تواند یکی از مهم‌ترین عوامل در آسیب دیدن و ترکیدن باتری باشد. ورود ولتاژ اضافی به باتری، دمای آن را افزایش داده و واکنش‌های شیمیایی گازهای موجود در باتری را تسریع می‌بخشد. به همین دلیل نیز بایستی از ابزار مختلف برای کنترل جریان و ولتاژ استفاده شود.

نقص فنی در باتری اتصالات معیوب داخلی یا خارجی

وجود نقص در طراحی یا تولید باتری یکی دیگر از علت ترکیدن باتری دیزل ژنراتور شناخته می‌شود. این عامل منجر به خرابی داخلی و ایجاد فشار یا جرقه درون باتری شده و در نهایت باتری منفجر می‌شود. توصیه می‌شود از باتری‌های استاندارد و با کیفیت در دیزل ژنراتور استفاده کنید.

استفاده از باتری‌های نامناسب یا قدیمی

باتری‌های قدیمی و نامناسب عملکرد مطلوبی نداشته و بسیار مساعد آسیب دیدن هستند. این نوع از باتری‌ها با کوچک‌ترین فشار ناشی از افزایش ولتاژ یا بالا رفتن دما، دچار انفجار می‌شوند. بی شک استفاده از باتری‌های نامناسب و قدیمی خطر انفجار در آن‌ها را بیش از پیش افزایش می‌دهد.

تعمیر باتری دیزل ژنراتور

افزایش دما و تأثیر گرما بر عملکرد باتری

یکی از اصلی‌ترین علت ترکیدن باتری دیزل ژنراتور، مربوط به افزایش دما است. در صورتی که دمای باتری از حد استاندارد بالاتر رود، تولید گازهای قابل اشتعال افزایش یافته و احتمال واکنش این گازها با یکدیگر نیز بالاتر می‌رود. به همین دلیل نیز همیشه باید دمای باتری را کنترل کنید.

علائم هشداردهنده ترکیدن باتری

علائم و نشان‌های مختلف وجود دارند که قبل از ترکیدن باتری دیزل ژنراتور ظاهر می‌شوند. شما می‌توانید با شناخت این عوامل و انجام اقدامات لازم در صورت مشاهده آن‌ها، از هر گونه ترکیدگی و انفجار در باتری دستگاه خود جلوگیری کنید. توصیه می‌شود علائم هشداردهنده ترکیدن باتری را جدی بگیرید.

افزایش دما در اطراف باتری

یکی از علائم پیش از ترکیدن باتری دیزل ژنراتور، افزایش غیرعادی دما در اطراف آن است. معمولاً در اثر شارژ بیش از حد یا اتصالات معیوب، گرمای قابل توجهی در باتری ایجاد شده و حرارت ناشی از آن در محیط انتشار پیدا می‌کند. این علامت هشدار بزرگ و قابل توجهی برای افراد است که بتوانند قبل از ایجاد انفجار در باتری، اقدامات لازم برای پیشگیری از این اتفاق را تدارک ببینند.

بوی نامطبوع گازها در محل دیزل ژنراتور

انتشار بوی تند و نامطبوع از باتری، ناشی از نشت گازهای هیدروژن یا اسید بوده و علاوه بر آزاردهنده بودن، نشان‌دهنده خطر جدی انفجار در باتری است. این نشانه معمولاً با سایر علائم ترکیدن باتری دیزل ژنراتور همراه است. در صورتی که شما در اطراف محل دیزل ژنراتور خود بوهای نامطبوعی دریافت کردید، حتماً باید صحت و سلامت باتری را کنترل کرده و در صورت نیاز نسبت به تعویض آن اقدام کنید.

نگهداری از باتری دیزل ژنراتور

راه‌های جلوگیری از ترکیدن باتری دیزل ژنراتور

راه‌های مختلف و بسیار زیادی برای جلوگیری از انفجار و ترکیدگی در باتری دیزل ژنراتور وجود دارد. شما می‌توانید با شناخت این راه‌ها، از وقوع هر گونه ترکیدگی و عواقب ناشی از آن پیشگیری کنید. شایان ذکر است راه‌های جلوگیری از ترکیدن باتری دیزل ژنراتور بسیار ساده بوده و تنها به کمی دقت نیاز است.

استفاده از باتری‌های باکیفیت و استاندارد

استفاده از باتری‌های با کیفیت که مطابق با استانداردهای جهانی تولید شده‌اند، یکی از ساده‌ترین و مؤثرترین اقدامات در راستای پیشگیری از ترکیدگی باتری دیزل ژنراتور شناخته می‌شود. از این رو توصیه می‌شود باتری را برای دستگاه خود تهیه کنید که توسط برندهای معتبر تولید شده و کیفیت ساخت بالایی داشته باشد. این نوع باتری‌ها به راحتی می‌توانند در برابر دما، فشار، و شارژ نامناسب مقاومت کنند و این امر خطر انفجار در آن‌ها را به حداقل می‌رساند.

رعایت اصول نگهداری و سرویس منظم

اگر تمایل دارید تا باتری دیزل ژنراتور شما در اثر عوامل مختلف صدمه نبیند و منفجر نشود، بهتر است تا سرویس منظم باتری و بررسی وضعیت آن را بسیار جدی بگیرید. در این فرایند توجه به سطح شارژ و وضعیت ظاهری باتری می‌تواند کمک بسزایی در شناسایی مشکلات احتمالی پیش از وقوع انفجار داشته باشد. از طرفی نگهداری صحیح و بازدید دوره‌ای از باتری دیزل ژنراتور، عوامل مؤثر در علت ترکیدن باتری دیزل ژنراتور را به طور چشم گیری کاهش می‌دهد.

اطمینان از تهویه مناسب در اطراف باتری

یکی از مهم‌ترین علت ترکیدن باتری دیزل ژنراتور، انتشار و واکنش گازهای مختلفی است که در طول فرایند کار باتری تولید شده‌اند. شما می‌توانید با ایجاد یک تهویه مناسب در اطراف باتری، این گازها را جذب کرده و از واکنش و اشتعال آن‌ها جلوگیری کنید. توصیه می‌شود از یک تکنسین ماهر و با تجربه برای ایجاد تهویه مناسب در اطراف باتری کمک بگیرید.

کنترل ولتاژ و تنظیم دقیق شارژر

به‌کارگیری شارژرهای استاندارد با قابلیت تنظیم ولتاژ و جریان به طور دقیق، تأثیر بسزایی در پیشگیری از ترکیدگی باتری دیزل ژنراتورها دارد. در واقع این ابزار می‌توانند از شارژ بیش از حد و تولید گازهای اضافی در باتری جلوگیری کنند. شایان ذکر است کنترل ولتاژ و جریان اقدام حیاتی بوده و به طور مستقیم خطرات مربوط به علت ترکیدگی باتری دیزل ژنراتور را کاهش می‌دهد.

انواع باتری دیزل ژنراتور

اقداماتی که پس از ترکیدن باتری باید انجام داد

در برخی از مواقع ممکن است علی رغم انجام اقدامات مناسب، نتوان از انفجار و ترکیدگی باتری دستگاه دیزل ژنراتور پیشگیری کرد. در این شرایط لازم است تا خونسردی خود را حفظ کرده و بسته به شرایط ای که پیش آمده اقدامات لازم را انجام دهید.

ایمنی اولیه و تخلیه محیط از گازهای خطرناک

اولین اقدام پس از ترکیدگی باتری دیزل ژنراتور، انجام اقداماتی در راستای برقراری ایمنی اولیه در محیط است. برای این کار بایستی در ابتدا محیط از گازهای خطرناک مانند هیدروژن تخلیه شود. چرا که این گازها در صورت تماس با جرقه یا حرارت، قابلیت انفجار دارند و ممکن است باعث بروز صدمات بیشتر و جدی‌تری شوند. در این شرایط استفاده از تهویه مناسب و به‌کارگیری تجهیزات ایمنی مانند ماسک و دستکش برای حفاظت از افراد بسیار مؤثر است.

بررسی و تعویض قطعات آسیب‌دیده

پس از ترکیدن باتری، لازم است تا تمام قطعات باتری بررسی شده و نسبت به تعویض قطعات آسیب‌دیده اقدام شود. در صورت ترکیدگی باتری دیزل ژنراتور بایستی اجزا مختلف به ویژه کابل‌ها، اتصالات و حتی خود باتری را بررسی کنید. خرابی این قطعات می‌تواند موجب خرابی مجدد سیستم و اختلال در عملکرد آن شود. شما می‌توانید از طریق تعمیر یا تعویض سریع این قطعات از بروز مشکلات بیشتر پیشگیری کنید.

پاک‌سازی و خنثی کردن اسید یا الکترولیت نشت کرده

پس از ترکیدگی باتری دیزل ژنراتور احتمال نشت اسید یا الکترولیت از باتری بسیار بالا است. در این صورت باید فوراً محل نشت پاک‌سازی و خنثی شود. در غیر این صورت ممکن است انفجارهای دیگری ناشی از این مواد رخ دهد و آسیب بیشتر و جدی‌تری به محیط و کارکنان وارد شود. برای پاک‌سازی و خنثی کردن اسید یا الکترولیت نشت کرده استفاده از مواد خنثی‌کننده مانند جوش شیرین بسیار مؤثر است. همچنین باید در هنگام پاک سازی توجه داشته باشید که این محلول با پوست و چشم تماس نداشته باشند.

جمع بندی

عوامل بسیار زیادی وجود دارند که می‌توانند به عنوان علت ترکیدگی باتری دیزل ژنراتور شناخته شوند. ایجاد انفجار در باتری دیزل ژنراتور باعث اختلال در عملکرد دستگاه شده و ممکن است به سایر دستگاه‌ها و تجهیزات نیز آسیب برساند. از این رو بهتر است اقدامات لازم برای پیشگیری از ترکیدگی باتری این دستگاه‌ها انجام گیرد. شما می‌توانید با خرید بهترین و باکیفیت‌ترین دیزل ژنراتورها از مجموعه راد دیزل، امکان ایجاد انفجار و ترکیدگی در باتری دستگاه خود را به حداقل برسانید.

سوالات متداول

علت ترکیدن باتری دیزل ژنراتور چیست؟

انفجار باتری دیزل ژنراتور به عوامل مختلف و بسیار زیادی همچون افزایش دما بستگی دارد.

آیا می‌توان از ترکیدن باتری دیزل ژنراتور جلوگیری کرد؟

بله – اقدامات مختلف و متنوعی برای پیشگیری از ترکیدگی باتری این دستگاه‌ها وجود دارد.

آیا ترکیدن باتری دیزل ژنراتور خطرناک است؟

بله – این کار مکن است به کارکنان و سایر تجهیزات موجود در محیط آسیب جدی برساند.

نمایش یک نتیجه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط با محصولات

اطلاعات تماس