مقدار مصرف گاز ژنراتور گازی به چه عواملی بستگی دارد؟

امروزه ژنراتورها تنها مصرف پشتیبانی در هنگام قطعی جریان برق را ندارند، بلکه در بسیاری موارد به عنوان منبع اولیه تامین انرژی الکتریکی در نظر گرفته می شوند. در چنین مواردی اطلاع از هزینه های نگهداری ژنراتور‌و میزان سوخت مصرفی آن تاثیر زیادی در انتخاب نوع مولد خواهد داشت. با توجه به میزان مصرف گاز ژنراتور گازی می توان این نوع مولد ها را در بین ژنراتورهای بسیار مرقوم به صرفه در نظر گرفت. با این حال برای انتخاب مولد گازی مناسب باید دانست چه عواملی روی میزان مصرف گاز ژنراتور‌ گازی تاثیر گذار است.

به طور خلاصه می توان گفت که راندمان مولد تحت تاثیر نوع ژنراتور، نوع و کیفیت سوخت و میزان توان تولیدی مولد است. در این مقاله عوامل مذکور و نحوه ی تاثیر آن ها روی میزان مصرف گاز ژنراتور گازی مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

نوع ژنراتور گازی چه تاثیری روی میزان مصرف آن دارد؟

نوع ژنراتور و سناریوی مصرفی مورد انتظار از آن تا حد زیادی مشخص می کند که یک ژنراتور در یک ساعت چقدر گاز مصرف خواهد کرد. به طور مثال جریان های هجومی زیادی که در زمان استارت موتور های الکتریکی یا ترانسفورماتور ها به ژنراتور‌گازی تحمیل می شود و ممکن است مصرف سوخت را به شدت افزایش دهد.

از این رو ژنراتورهای گازی اولیه در صنایع به علت حجم بزرگتر آن ها و بالا بودن فشار بار استارت، معمولا بیشترین مقدار مصرف گاز ژنراتور گازی را دارند اما ژنراتورهای پشتیبان (standby) چون با جریان های هجومی زیادی سر و کار ندارند مصرف گاز آن ها کمتر است.

نوع ژنراتور گازی و سناریوی مصرفی آن رو میزان مصرف سوخت تاثیر مستقیم دارد

نوع ژنراتور گازی و سناریوی مصرفی آن رو میزان مصرف سوخت تاثیر مستقیم دارد

در ژنراتور های اینورتر به سبب قابلیت شارژ با برق (به جای گاز یا سایر انواع سوخت) قادر هستند مدت طولانی تری را بدون انجام سوخت گیری کار کنند و به نسبت سایر انواع ژنراتور های گازی، کمترین مقدار مصرف گاز را دارند.

ژنراتور های قابل حمل گازی نیز بر حسب مقدار توان تولیدی آن ها دارای بازه های مصرفی متفاوتی هستند اما عموما مقدار مصرف گاز ژنراتور گازی قابل حمل از مولد های پشتیبانی کمتر و از مولد های اینورتر بیشتر است.

ژنراتور های گازی کاربرد های متعددی در تامین برق  کمپ ها، خودرو های RV و غیره دارند

ژنراتور های گازی کاربرد های متعددی در تامین برق  کمپ ها، خودرو های RV و غیره دارند

نوع سوخت ژنراتور‌گازی در میزان مصرف آن موثر است

بسته به اینکه ژنراتور‌گازی از سوخت گاز طبیعی (NG) استفاده می کند یا سوخت پروپان و گاز مایع (LP)، راندمان مصرفی آن می تواند متغیر باشد. معمولا در شرایط مشابه و برای تولید توان الکتریکی مشابه، در صورت استفاده از سوخت گاز طبیعی، مصرف گاز ژنراتور‌‌گازی بیشتر از زمانی است که از سوخت گاز مایع استفاده می کند. به همین جهت ژنراتورهای گازی پروپان برای تامین انرژی مناطق مسکونی به صرفه تر هستند.

مصرف گاز ژنراتور‌گازی تابع توان تولیدی مولد است

آخرین فاکتور مهمی که در رابطه با میزان مصرف گاز ژنراتور‌گازی باید در نظر گرفته شود، توان تولیدی مولد و بار الکتریکی وسایلی است که به ژنراتور متصل شده و انرژی آن را تخلیه می کند.

اینکه یک ژنراتور‌گازی برای چه مدت می بایست با توان 100 درصد خود کار کند و یا اینکه پیک مصرف انرژی الکتریکی در شبکه به چه ترتیب است و همچنین ژنراتور‌گازی برای پاسخگویی به نیاز های شبکه از چه فناوری هایی استفاده می کند؛ روی مصرف گاز ژنراتور گازی تاثیر مستقیم دارد.

میزان بار الکتریکی مصرفی توسط شبکه روی مصرف سوخت ژنراتور تاثیر مستقیم دارد

میزان بار الکتریکی مصرفی توسط شبکه روی مصرف سوخت ژنراتور تاثیر مستقیم دارد

امروزه بسیاری از ژنراتورهای گازی از فناوری هایی در دینام خود بهره می برند (مانند سیم پیچ اضافی یا آهنربای جانبی) تا بدون نیاز به افزایش حجم، قادر به مقابله با هجوم بار استارت شبکه باشند، در نتیجه راندمان مصرف سوخت آن ها نیز بهینه تر شده است.

یک ژنراتور گازی در هر ساعت چقدر گاز مصرف می کند؟

با در نظر گرفتن کلیه موارد مطرح شده تا به اینجا باید گفت مصرف گاز ژنراتور‌گازی در یک ساعت به طور قابل توجهی به نوع سوخت و بار الکتریکی مصرفی شبکه بستگی دارد. اگر ژنراتور در حال تامین انرژی چندین وسیله برقی به طور هم زمان باشد، مصرف گاز به سرعت بالا رفته و به ماکزیمم حد خود در آن ژنراتور خواهد رسید. از سوی دیگر برای تامین این بار الکتریکی سوخت پروپان با سرعت آهسته تری نسبت به گاز مایع می سوزد.

به طور میانگین و کاملا تقریبی، مصرف گاز ژنراتور گازی متوسط 1 کیلوولت آمپر در حالت بارگیری الکتریکی کامل، معادل 0.2 متر مکعب برساعت در ساعت در نظر گرفته می شود که بر این اساس یک ژنراتور‌گازی 30 کیلوولت آمپر مصرف گازی 6 متر مکعب بر ساعت دارد.

واحد های مولد گازی بزرگتر مانند طراحی 2 گاوات ، در حالت بارگیری الکتریکی کامل می تواند مصرفی معادل 450 الی 500 متر مکعب بر ساعت گاز صنعتی مصرف نماید.

  • نکته: اعداد بالا کاملا تقریبی بوده و بسته به برند ژنراتور‌گازی، فناوری های به کار رفته در آن، نوع سوخت مصرفی و شرایط بارگیری شبکه کاملا می تواند متغیر باشد.

 

محصولات مرتبط

ژنراتور‌گازسوز 1100 کاوا کاترپیلار

ژنراتو‌ گازسوز 1500 کاوا کاترپیلار 

مقالات مرتبط

میزان مصرف گاز ژنراتور‌گازی و عوامل موثر بر آن

ژنراتور‌‌‌‌گازی چیست و کارکرد آن

 

ما را در اینستاگرام دنبال کنید.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *