ژنراتور برق

با ژنراتور برق و انواع آن در بازار آشنا شوید.

ژنراتوربرق یا موتور برق نوعی دستگاه تبدیل انرژی مکانیکی به الکتریکی است. این وسیله برای تامین برق در زمان قطعی برق استفاده می شود. موتور برق با تامین برق مصرفی از ایجاد وقفه در کارکرد وسایل خانگی جلوگیری می کند‌. این وسیله با کمک از یک منبع خارجی توسط موتور، برق مورد نیاز را با تبدیل انرژی مکانیکی به الکتریکی تامین می کند. موتور برق کاربری های متفاوتی دارد. به عنوان مثال برای مصارف خانگی، تامین برق در ساختمان ها، بیمارستان ها و… استفاده می شود.

آیا با ژنراتوربرق آشنایی دارید؟

کاربرد موتور برق جلوگیری از اختلال در عملیات کاری به واسطه قطعی برق است. انتخاب بهترین موتور برق باید توسط کارشناسان صورت گیرد تا کارایی بالا داشته باشد. این وسیله از یک سری اجزا تشکیل شده و در کاربردهای صنعتی و … استفاده می شود. موتور برق به انواع مختلفی تقسیم می شود. این دستگاه با توجه به نوع سوخت مصرفی به سه دسته بندی تقسیم می شود. البته ژنراتوربرق با توجه به نوع عملکرد نیز دسته بندی های متفاوتی دارد. این دستگاه جزو تجهیزات با کارایی بالا بوده و برق خروجی آن به صورت سه فاز و تک فاز است. برق تک فاز مناسب مصرف خانگی و برق سه فاز در مصارف کوچک و صنعتی و  نیمه صنعتی، استفاده می شود. دستگاه انرژی مکانیکی که از منبع بیرونی به دست می آید را به عنوان خروجی به انرژی الکتریکی تبدیل می کند اما انرژی الکتریکی تولید نمی کنند.

موتور برق بنزینی

موتور برق بنزینی

مدل های مختلف ژنراتوربرق را می شناسید؟

دستگاه ها بر اساس نوع سوخت مصرفی به دسته بندی هایی نظیر گازوئیل سوز، گازسوز و بنزینی تقسیم بندی می شوند. اگر بخواهیم این دستگاه را از لحاظ ساختاری دسته بندی کنیم باید به دسته هایی نظیر کانوپی دار و بدون کانوپی تقسیم کنیم. به زبان ساده تر این دستگاه ها با سوخت مصرفی بنزین یا گازوئیل و… عمل کرده و از یک سری متعلقات فرعی مانند سیستم ­‌های خنک کننده و سیستم سوخت برخوردار هستند. در دنیای امروزی انرژی نقش حیاتی و مهمی در بیمارستان ها، کارخانجات و ادارات دارد. تمامی این مراکز از انرژی الکتریکی بهره می‌ برند بنابراین وجود چنین دستگاهی در این مرکز برای جلوگیری از قطعی برق اهمیت دارد. مدل بنزینی پرکاربردترین و بهترین ژنراتور برق است. از آنجایی که سوخت مورد استفاده در این موتور برق نسبت به سوخت های دیگر در دسترس تر است نسبت به موتور برق های دیگر محبوبیت بیشتری دارد.

اجزای ژنراتور برق

اجزای ژنراتوربرق

از اجزای موتور برق چه می دانید؟

این دستگاه از یک سری اجزای اصلی تشکیل می شود. از جمله مهم ترین اجزا می‌ توان به موتور، سیستم خنک سازی و اگزوز، پنل کنترل، تنظیم کننده ولتاژ، سیستم روغنکاری و شارژ باطری و سیستم سوخت اشاره کرد. در این دستگاه ها مهمترین و حیاتی ترین بخش موتور می باشد. این بخش تامین کننده تمامی توان مکانیکی برای به حرکت درآوردن ژنراتور است. مهمترین پارامترها در انتخاب موتور این دستگاه میزان صدای تولیدی دستگاه در هنگام کار و حجم محفظه سوخت هستند. موتور برق های دیزلی برای عملیات راه اندازی به توان الکتریکی نیاز دارند. موتور ژنراتوربرق با سوخت های گوناگون نظیر بنزین گازوئیل و گاز کار می کند. در این دستگاه سیستم سوخت بسیار مهم تلقی می شود و باید ظرفیت کافی داشته باشد. به علاوه تهویه مطبوع حرارت تولید شده ناشی از عملکرد دستگاه را به بیرون خارج می کند.

اجزای مهم موتور برق نظیر تنظیم‌ کننده ولتاژ و خنک‌ کننده

موتور برق گازی

موتور برق گازی

یکی از پیچیده ترین و مورد توجه ترین قسمت دستگاه تنظیم کننده ولتاژ است. هدف و وظیفه این قطعه تنظیم ولتاژ خروجی است. این قطعه تضمین کننده تولید برق با ولتاژ ثابت و مناسب است. در صورت عدم وجود این قطعه اشکالاتی نظیر نوسانات شدید در دستگاه روی می دهد. بنابراین می توان گفت این جز مهم، برای حفظ یکنواختی در ژنراتوربرق کوچک استفاده می شود. اجزای مهم دیگر سیستم اگزوز و خنک‌ کننده هستند. این دو بخش عملکرد مهمی در دستگاه دارند‌. اگر به صورت پیاپی و مدرن از موتور دستگاه استفاده شود گرمای زیادی تولید می شود. بنابراین وجود سیستم خنک کننده بسیار حائز اهمیت تلقی می شود. این سیستم وظیفه خنک کردن اجزای مختلف موتور را به عهده دارد. این سیستم به کمک مبدل حرارتی گرمایش تولید شده از طرف دستگاه را گرفته و از ژنراتور تخلیه می کند.

موتورهای دیزلی برای عملکرد و راه اندازی به یک موتور نیاز دارند. این موتور برای عملکرد و راه اندازی دستگاه باید شارژ شود. شارژ باطری در دستگاه وظیفه شارژ کردن این موتور را به عهده دارد.  قسمتی از دستگاه به موتور متصل می باشد و وظیفه آن پمپ روغن در داخل موتور است‌. در طی عملکرد این جز مهم عملکرد درست هر قسمت از دستگاه مشخص می شود. عدم وجود این سیستم در دستگاه سبب عملکرد نادرست و در نهایت خرابی دستگاه می شود. بنابراین وجود این قطعه در ژنراتوربرق بسیار مهم است. این مدل از دستگاه نیاز کمتری به تعمیر و نگهداری داشته و راندمان خوبی دارد. به طور کلی هر کدام از قطعات موتور برق بسیار مهم تلقی می شوند. بروز مشکل در هرکدام از این قطعات بر روی عملکرد کلی دستگاه تاثیر منفی گذاشته و دستگاه را دچار خرابی می کنند.

ژنراتور برق دیزل

ژنراتوربرق دیزل

در مورد موتور برق گازوئیلی چه می دانید؟

این دستگاه از لحاظ سیستم کار با دستگاه هایی که با استفاده از بنزین و گاز می کنند متفاوت است. در‌این دستگاه احتراق توسط فشرده سازی سوخت و هوا انجام می گیرد. در موتور برق گازوئیلی برخلاف مدل های گازی و بنزینی شمع و کویل وجود ندارند. در‌این دستگاه سوزن انژکتور و پمپ گازوئیل وجود دارند. به این ترتیب آلیاژ سیلندر در این دستگاه از مدل های دیگر مقاوم تر است. از آنجایی که سوخت گازوئیل از دیگر سوخت ها قیمت ارزان تری دارد این نوع ژنراتوربرق، اقتصادی محسوب می شود. به علاوه به دلیل برخورداری از جنس آلیاژ مقاوم‌، طول عمر بالاتری دارد. این دستگاه قدرت بالایی داشته و با نسبت به مدلی های گازی و بنزینی مصرف سوخت پایین تری دارد. دستگاه دیزل ژنراتور از لحاظ سوخت مصرفی قیمت بهینه دارد.  از طرف دیگر از آنجایی که حرارت کمتری تولید می کند عمر بیشتری دارد.

چگونگی عملکرد و طرز کار قطعات مختلف در ژنراتور

هر کدام از اجزای ژنراتوربرق یک وظیفه مخصوصی به عهده دارند. قسمت مهم دیگر این دستگاه صفحه کنترل است‌. سیستم سوخت یک مخزن سوخت است که در آن لوله ای تعبیه شده که به موتور دستگاه متصل است. قاب اصلی یا چارچوب اصلی نقش مهمی در قرار گرفتن اجزای دستگاه در کنار یکدیگر دارد. این جز مهم کل ژنراتور را پوشش داده و در خود جای داده است‌. در حقیقت تمامی قطعات این بخش در روی این قطعه قرار دارند. بنابراین این جز تمامی قطعات را دربر گرفته و کنار همدیگر نگه می دارد. ژنراتورهای خارجی برای جلوگیری از آسیب های محیطی مانند آب و هوا در داخل قاب محافظ قرار دارند‌. ژنراتور برق با توجه به یک سری قوانین فیزیکی یک نوع انرژی را به نوع دیگر تبدیل می کند‌. ژنراتوربرق 5 کیلووات برای مصارف صنعتی کوچک مناسب است‌‌.

 جمع بندی

موتور برق یا ژنراتور را معرفی کردیم و گفتیم این دستگاه، وسیله است که برای تامین برق در موارد ضروری استفاده می شود. این دستگاه از دو قسمت متحرک و ساکن تشکیل شده است. این دستگاه بر حسب کیلووات آمپر تقسیم می شود. در حقیقت مکانیسم عملکرد این دستگاه ها مانند پمپ آب است. این دستگاه ها کاربرد زیادی در صنایع دارند. شرکت راد دیزل با تکیه بر تجربه کارشناسان در حوزه عرضه ژنراتوربرق گازسوز، دیزل و… و لوازم یدکی این دستگاه فعالیت می کند.

 

محصولات مرتبط:

موتور برق کیفی اینورتری لانسین 1.6 کیلووات مدل LC 2000 i

موتور برق لانسین 2.8 کیلووات مدل LC 3500 J

مقالات مرتبط:

بهترین ژنراتور برق موجود دربازار ایران و معرفی 10 برند برتر و مدل های آنها همراه با تصویر

با خرید موتور برق بنزینی کوچک در هر مکانی برق تجهیزات خود را تامین کنید

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *