ساختار دیزل ژنراتور
دیزل ژنراتور چه کاربردی دارد؟
دیزل ژنراتور در حقیقت یک مبدل است که انرژی مکانیکی را به انرژی الکترونیکی مبدل میکند. این دستگاه برای مواقع قطعی برق بسیار کاربرد دارد زیرا در مراکزی همچون بیمارستانها، درمانگاهها، کارخانجات تولیدی، صنایع و غیره در مواقع قطعی برق کاربرد دارد. زیرا در مراکز مذکور درصورت نبود برق، ضررهای زیادی بر کار این مراکز وارد خواهد شد اما برای جلوگیری از این ضررها از دیزل ژنراتور استفاده میکنند. به طور کلی دیزل ژنراتور برای مصارف خانگی کاربرد ندارد. ما در این مقاله قصد داریم شما را با ساختار دیزل ژنراتور آشنا کنیم.
معرفی تمامی اجزای موجود در ساختار دیزل ژنراتور
این دستگاه هم مانند سایر دستگاهها، وسایل و ابزارهای دیگر، دارای ساختار منحصر به فرد و خاص خود میباشد. توجه داشته باشید هر چقدر که ساختار دستگاه مد نظر را بیشتر بشناسید در مراقبت از آن آگاهانهتر عمل خواهید کرد. به طور کلی میتوان گفت که یک دیزل ژنراتور از ترکیب موتوری خاص به نام موتور دیزلی و یک ژنراتور الکرونیکی ساخت شده است. وظیفه موتور دیزلی به حرکت وا داشتن و چرخاندن ژنراتور میباشد و مسئولیت تولید انرژی الکتریکی نیز بر عهده ژنراتورالکتریکی میباشد. همان طور که پیش تر گفتیم، از این دیزلهای ژنراتور در مواقع قطعی برق استفاده مینمایند.
ابتدا قبل از هر چیز قصد داریم شما را با کلیت اجزا و ساختار دیزل ژنراتور آشنا کنیم.
قطعات واجزای دیزل ژنراتور به شرح زیر میباشد:
- وجود موتور مخصوص در دیزل ژنراتور
- قطعهای تحت عنوان آلترناتور
- سیستمهای مخصوص سوخت رسانی موجود در دیزل ژنراتور
- رگولاتور مخصوص به ولتاژ که در داخل دیزل ژنراتور تعبیه شده است.
- سیستمهای مخصوص خنک کننده دیزل ژنراتور و وجود اگزوز
- سیستمهای مربوط به روغن کاری موجود در داخل دیزل ژنراتور
- شارژر مخصوص باتری
- پنل کنترل کننده دستگاه
- شاسی و یا بدنه اصلی دستگاهها که قطعات موجود را به صورت یک کل یکپارچه در آورده است.
- کانوپی
در ادامه مطلب سعی داریم بخشهای اساسی و مهم موجود در ساختار دیزل ژنراتور را برای شما توضیح دهیم.
وجود موتور مخصوص در دیزل ژنراتور
نوع موتور مقوله ای مهم به حساب میآید چرا که اگر از مواد اولیه مناسبی ساخته نشده باشد بر عملکرد کل سیستم تاثیر منفی گذاشته و عمر دیزل ژنراتور را کم میکند. بخشی که به صورت دورانی در داخل موتور میچرخد را روتور نامیدهاند.
قطعهای تحت عنوان آلترناتور
این قطعه مهم و اساسی وظیفه دارد انرژی حرکتی به وجود آمده از چرخش محور را به نیروی الکترونیکی تبدیل کند. استاتور آلترناتور که به شکل سیم پیجهای خیلی محکم و سفت بسته شده است، در اطراف روتور قرار گرفتهاند.
سیستمهای مخصوص سوخت رسانی موجود در دیزل ژنراتور
سوخت اصلی دیزل ژنراتورها از گازوئیل میباشد. توجه داشته باشید که نام دیگر گازوئیل دیزل میباشد. اساسیترین قسمت موجود در ساختار دیزل ژنراتور، مخزن میباشد. سوخت موجود در مخزن، دیزل ژنراتور را برای حدود 6 الی 8 ساعت روشن نگه میدارد. در دستگاههای دیزل ژنراتور کوچک، مخزن مذکور در داخل و در دیزل ژنراتورهای بزرگ و عظیم الجثه در خارج از دستگاه نصب میشود. سیستم سوخت رسانی فقط شامل مخزن نمیشود و اجزای دیگری هم دارد.
این اجزا عبارتند از: پمپ مخصوص برای پمپاژ کردن سوخت، وجود فیلتر و لوله در داخل سیستم و یا شیر مخصوص تهویه موجود در مخزن سوخت که وظیفه دارد فشار بیش از حد در داخل مخزن را برطرف نماید. البته به غیر از موارد ذکر شده باید به وجود یک اتصال سر ریز نیز اشاره کرد وظیفه این قطعه این است که در مواقعی که مخزن از سوخت لبریز میشود، سوخت موجود برروی موتور و یا آلترناتور نریزد و به بیرون هدایت شود.
رگولاتور مخصوص به ولتاژ در که در داخل دیزل ژنراتور تعبیه شده است.
این قسمت از ساختار دیزل ژنراتور تقریباً پیچیده است اما از نظر کارایی بسیار پر کاربرد و مهم میباشد. لازم به ذکر است که بدون وجود این بخش در دیزل ژنراتور، ولتاژ با تغییر کردن سرعت موتور تغییر خواهد کرد. توجه داشته باشید که وظیفه اصلی رگولاتور تنظیم کردن میزان ولتاژ خروجی میباشد.
سیستمهای مخصوص خنک کننده دیزل ژنراتور و وجود اگزوز
برای توضیح سیستم کاری این قطعه لازم است مثال فوق را برای توضیح بهتر برای شما ارائه دهیم. خودرو در حین فعالیت گرما تولید میکند و اگر سیستم خنک کننده نداشته باشد به موتور و سر سیلنر خودرو آسیب جدی وارد میشود حال در دیزل ژنراتور هم همین مکانیسم وجود دارد. سیستم خنک کننده موجود در دیزل ژنراتور گرمای تولیدی حاصل از فعالیت دستگاه را با استفاده از آب و یا مایع هیدروژنی موتور دیزل ژنراتور را خنک میکند. وجود اگزوز نیز به خارج کردن حرارت زیاد حاصل از دما کمک خواهد کرد.
سیستمهای مربوط به روغن کاری موجود در داخل دیزل ژنراتور
در هر وسیلهای که موتور وجود داشته باشد به سیستم روغن کاری نیز نیاز خواهد داشت. مکانیسم روغن کاری با وجود یک پمپ روغن و مخزنی که اتصال به موتور دارد انجام میشود. وجود روغن در بین حرکات قطعات باعث میشود که قطعات در حال حرکت با هم برخورد نداشته باشند و اصطحکاک ایجاد نشود.
شارژر مخصوص باتری
موتور موجود در دیزل ژنراتور برای شروع فعالیت خود نیاز به باتری دارد و باتری موجود در این دستگاه نیز مانند باتریهای دیگر در زمان اتمام شارژ نیاز به شارژ مجدد خواهد داشت.
پنل کنترل کننده دستگاه
پنل کنترلر یکی از دیگر اجزای موجود در ساختار دیزل ژنراتور میباشد. این قطعه وظیفه کنترل کردن ژنراتور را بر عهده دارد.
شاسی و یا بدنه اصلی دستگاهها که قطعات موجود را به صورت یک کل یکپارچه در آورده است.
این شاسی از مواد ضدآب و قابل حمل ساخته شده است.
کانوپی
دیزل ژنراتور به دلیل صدای بلندی که دارد در داخل محفظهای قرار میگیرد که صدای آن را کمتر پخش میکند.
محصولات مرتبط :
مقالات مرتبط :
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.