سنسور آب دیزل ژنراتور
سنسورها برای دیزل ژنراتور بسیار اهمیت دارند و در صورت استفاده و انتخاب نادرست، مجموعه دیزل ژنراتور با آسیب دیدگی روبرو میشود. سنسورها عملکرد موتور را بررسی میکنند و دادهها را برای تفسیر به ماژولهای مربوطه انتقال میدهند. با ما همراه باشید تا بیشتر با عملکرد آنها آشنا شوید.
در دیزل ژنراتور مانند بسیاری از سیستمهای الکتریکی سنسورهای مختلفی وجود دارد که برخی از آنها عبارتاند از:
- سنسور آب موتور
- سنسور روغن موتور
- سنسور سنجش دور موتور
طراحی سنسورهای آب ژنراتور برای اندازه گیری دمای آب
سنسور آب ژنراتور، به گونهای طراحی شده است که برای سنجش میزان دمای آب درون موتور استفاده میشود. پس از سنسور روغن، اصلیترین و مهمترین سنسور برای موتور دیزل ژنراتور، سنسور آب موتور است. این سنسورها روی بدنه موتور دیزل ژنراتور به جای یکی از کورکنهای آب موتور بسته میشوند. این سنسورها در مسیر جریان آب موتور دیزل ژنراتور که با پمپ از رادیات دیزل ژنراتور به سر سیلندر موتور وارد میشود، قرار میگیرند.
برای بستن سنسور آب دیزل ژنراتور معمولا از نوار تفلون استفاده میشود و میتوان آن را به بدنه موتور متصل کرد. بعضی از این سنسورها اصطلاحا سه فیش هستند و برای استفاده از آنها به ولتاژ تغذیه نیاز است، اما برخی دیگر فقط مقداری مقاومت را به خروجی انتقال میدهند. این دسته از سنسورها هم قابلیت تک فیش بودن را دارند و هم میتوانند سه فیش باشند. سوییچ سنسورها در حالت معمول، حدود ۹۷ درجه سانتیگراد است و اگر دمای آب از این حد بیشتر شود، عمل میکنند و چراغ هشدار دهنده آب روشن میشود و برد کنترلی یا ECU موتور متوجه شده و بهسرعت موتور یا دیزل ژنراتور را خاموش میکند.
ژنراتورهای دیزلی قابلاطمینان بوده و جزو ژنراتورهایی با طول عمر بالا شناخته میشوند. با این حال، این به معنای آن نیست که برای آنها هیچ اتفاقی نمیافتد. یکی از مشکلات، ممکن است گرم شدن بیش از حد باشد. گرمای بیش از حد میتواند به دلیل سطح پایین خنک کننده، استفاده نادرست یا مشکل در ژنراتور باشد.
معایب گرم شدن بیش از حد دیزل ژنراتور
اگر ژنراتور بیش از حد گرم شود، دینام بیش از اندازه مجاز گرم میشود و سیم پیچها را میسوزاند. عایق سیم پیچ شروع به نرم شدن میکند و سپس میتوانند ذوب شوند یا آتش بگیرند. وقتی حلقهها و برسها در معرض دمای بسیار بالایی قرار میگیرند، میتوانند خودشان از حالت بسته خارج شوند.
گرم شدن بیش از حد ژنراتور میتواند به قسمتهای مختلف ژنراتور آسیب برساند و ژنراتور نیاز به تعمیر یا تعویض پیدا کند. همچنین لازم به ذکر است که هزینههای تعمیر، گاهی ممکن است از هزینه خرید یک مولد جدید هم بیشتر شود. همچنین گرم شدن زیاد، میتواند طول عمر ژنراتور را به میزان قابلتوجهی کاهش دهد، به این معنی که باید بسیار زودتر از آنچه که فکرش را میکردید مجبور به تعویض آن شوید.
پایه و کنتاکت سنسور آب دیزل ژنراتور
سنسورهای آب در دیزل ژنراتورها دارای دو پایهwk ، G است. پایه G برای سنجش میزان دمای فعلی آب درون موتور ژنراتور است که تا 120 درجه سانتیگراد را پوشش میدهد و پایه WK کنتاکت باز است که در زمان بالا رفتن بیش از حد دمای آب، بسته شده و در بُرد کنترل باعث هشدار یا خاموش شدن دیزل ژنراتور میشود. کنتاکت معمولا در دمای 105 درجه سانتیگراد عمل کرده و فرمان خاموشی را ارسال میکند.
سخن آخر
سنسور آب در دیزل ژنراتورها برای سنجش میزان دمای آب درون موتور دیزل ژنراتورها ساخته شده است و در کنار سنسور روغن از مهمترین سنسورهای دیزل ژنراتور است. لازم به ذکر است که پس از عمل کردن سنسور آب میتوان به روشهای زیر سیستم را عیبیابی کرد:
- درصورتی که دمای آب بالا رفته و سیستم هشدار دهنده فعال شده است در کمترین زمان ممکن موتور را خاموش کنید.
- سطح آب را چک کنید تا کمتر از مقدار استاندارد نباشد. کیفیت و شفافیت و اندازه ضد یخ را چک کنید. وجود ضد یخ برای جلوگیری از زنگ زدگی و افزایش دمای موتور ضروری است.
- پمپ آب، ترموستات و سنسور آب را بررسی کنید. سنسور را کمی شل کنید، اگر از کنار سنسور آب با فشار بیرون زد یعنی سنسور آسیب دیده است و اگر نه یا ترموستات ایراد دارد و یا فیلتر یا پمپ آب دچار گرفتگی شده و خراب است.
- اگر همه موارد ذکر شده سالم بود، برای تست سنسور آب مقاومت اهمی یا عملکرد کنتاکت آن را با اهم متر در دمای بالا و پایین چک کنید.
- در نهایت میتوانید وایرینگ یا سیم کشی سنسور را نیز بررسی کنید.
محصولات مرتبط :
مقالات مرتبط :
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.