راد دیزل واردکننده و تامین‌کننده تجهیزات دیزلی

تلفن تماس:

۰۲۱-۵۸۴۳۷ (۳۰ خط ویژه)

Search
Close this search box.

انواع دیزل ژنراتورها بر اساس عملکرد

مقدمه

ژنراتورهای برق راه حلی فوق‌العاده برای زمانی هستند که برق یک مکان قطع شده باشد و شما نیاز به نیروی زیادی داشته باشید. ژنراتورهای برق با تبدیل نیروی مکانیکی حاصل از سوختن سوخت آنها، تولید انرژی الکتریکی می‌کنند. ژنراتورها دارای انواع بسیار مختلفی هستند که هر یک مناسب با کاربردی است. برخی از آنها برای مکانهای صنعتی مناسب هستند و برخی دیگر برای خانه‌ها و یا کمپین‌های بیرون از خانه. آنچه باعث تمایز ژنراتور‌ها می‌شود عوامل مهم تشکیل دهنده آنها مانند موتور، سوخت مورد نیاز و غیره هستند. در این مقاله می‌خواهیم در مورد ژنراتورهای دیزلی که نوعی از این ژنراتورها با موتورهای دیزلی هستند صحبت کنیم و انواع دیزل ژنراتورها بر اساس عملکرد را بررسی و معرفی کنیم. پس همراه ما باشید.

ژنراتورهای دیزلی براساس کاربرد برای مصارف مختلفی طراحی شده‌اند.

 

دیزل ژنراتورها چه نوع ژنراتورهایی هستند؟

همانطور که ذکر شد، ژنراتورها به عنوان منبع برق ثانوی و اضطراری و در بعضی مواقع هم به عنوان منبع برق اصلی استفاده می‌شوند و نحوه کار آنها به این صورت است که انرژی مکانیکی حاصل از سوخت را به انرژی الکتریکی مورد نیاز تبدیل می‌کنند و در نتیجه آن، برق تولید می‌شود. در ژنراتورهای دیزلی تفاوت عمده آنها با سایر ژنراتورها، موتور و سوخت آنها است. موتور این ژنراتورها دیزلی است. این نوع موتورها، موتور احتراق فشرده هستند که سوخت درون آنها با قرار گرفتن ناگهانی و شدید در معرض حرارت بالا و فشار یک گاز فشرده شده که حاوی اکسیژن باشد، می‌سوزد. این فرآیند همچنین به نام چرخه دیزل نیز شناخته می‌شود که اولین بار توسط رودلف دیزل اختراع شد.

ژنراتورهای دیزلی بدین منظور طراحی شده‌اند که علاوه بر تامین نیروی مکان‌های صنعتی، نیازهای کوچک و متوسط را نیز پاسخگو باشند. ژنراتورهای دیزلی یا نیروی تک فاز تولید می‌کنند یا سه فاز، که برای بیشتر مصارف خانگی نیروی تک فاز مناسب و مورد استفاده است و برای صنایع نیز نیروی سه فاز کاربرد دارد. موتورهای دیزل امروزی صدای کمتری دارند و به نگهداری کمتری نیز نیاز دارند. انواع دیزل ژنراتورها بر اساس عملکرد‌شان برای مصارف مختلفی مانند صنعتی، خانگی، تبلیغاتی، ارتباطات و غیره مورد استفاده قرار می‌گیرند و با توجه به اینکه تمامی مراکز صنعتی، کارخانه‌ها، بیمارستان‌ها، هتل‌ها، و سایر مکان‌هایی که در صورت قطعی برق نیاز شدید و حیاتی به نیروی برق پشتیبانی دارند، دیزل ژنراتورها گسترش زیادی یافته و رشد روز افزونی دارند.

ژنراتورهای دیزلی در صنعت کاربرد بسیاری دارند.

 

ژنراتورها ی دیزلی دارای چند نوع اصلی هستند؟

به طور کلی ژنراتورهای دیزلی بر اساس عملکرد و کاربردی که دارند به سه بخش کلی و اصلی تقسیم می‌شوند:

-ژنراتورهای اضطراری یا Emergency Generators:

این نوع ژنراتورها که همچنین با نام ژنراتورهای Standby نیز شناخته می‌شوند، به عنوان منبع تامین برق در زمان‌هایی که برق شهری قطع شده باشد، مورد استفاده قرار می‌گیرند و به طور خودکار در هنگام قطعی برق، اقدام به تولید انرژی و تامین برق می‌کنند. این نوع ژنراتورها با توجه به کاربردشان تنها نیاز است که چندین ساعت در ماه روشن باشند و نیازی به روشن بودن دائمی ندارند.

-ژنراتورها ی پایه یا Prime:

این ژنراتورها به عنوان منبع اصلی برق در مکان‌هایی مورد استفاده قرار می‌گیرند که تنها برای مدتی و به صورت موقت نیاز به نیروی برق دارند. ژنراتورهای پایه بیشتر در نمایشگاه‌ها، مکان‌های ساخت و ساز، اردوگاه‌ها و سایر مکان‌ها و کاربردهای موقت مورد استفاده قرار می‌گیرند.

ژنراتورهای پایه برای مکانهای موقت کاربرد دارند.        انواع دیزل ژنراتورها بر اساس عملکرد

 

-ژنراتورها ی دائم یا  Continuous:

در مواردی از این نوع ژنراتور استفاده می‌شود که مکان مورد نظر مکانی نیروگاهی باشد و یا نیاز به برق سراسری داشته باشد و همچنین دسترسی به برق شهری و سراسری را نداشته باشد. این ژنراتورها به طور پیوسته تولید نیروی برق می‌کنند.

اکنون که انواع دیزل ژنراتورها بر اساس عملکرد را بررسی کردیم، بیایید نگاهی به سایر دسته ‌بندی‌های ژنراتورهای دیزلی نیز بیندازیم.

ژنراتورهای دیزلی بر اساس نوع دارای چه دسته بندی‌های دیگری هستند؟

همانطور که تا به اکنون می‌دانید، ژنراتورهای دیزلی تنها برای مصارف صنعتی نیستند و در مکان‌ها و برای کاربردهای مختلفی قابل استفاده هستند. بر همین اساس ژنراتورهای دیزلی دارای انواع صنعتی، خانگی، قابل حمل، و غیره می‌باشند. در نوع صنعتی ژنراتورهای دیزلی اندازه بزرگتری دارند و نیروی بیشتری را تامین می‌کنند و به منبع سوخت بزرگتری نیز، نیاز دارند. در نوع خانگی این

ژنراتورها که اندازه کوچکتری دارند، برق کمتری تولید کرده و مناسب با نیازهای خانگی و استفاده از وسایل برقی خانگی و کارگاهی مانند جارو برقی، میکسر و غیره در زمان نبود برق می‌باشند. همچنین بعضی از این نوع ژنراتورها دارای منبع سوخت سر خود نبوده و نیاز به منبع سوخت خارجی دارند. ژنراتورهای دیزلی قابل حمل، همانطور که از نامشان پیداست، برای مواردی است که به کمپ و گردش رفته باشید و نیاز به نیروی برق برای استفاده از وسایل کوچک و مورد نیاز داشته باشد، و به همین دلیل هم از اندازه بسیار کوچکتری نسبت به سایر انواع خود برخوردار است و نیروی کمتری تولید کرده و طبعا به سوخت کمتری نیاز دارد.

 بنا به توضیحات بالا این سه نوع ژنراتور نیز از انواع دیزل ژنراتورها بر اساس عملکرد هستند.

ژنراتورهای قابل حمل برای کمپین بسیار کاربردی هستند.      انواع دیزل ژنراتورها بر اساس عملکرد

 

چرا باید ژنراتورها ی دیزلی را انتخاب کنیم؟

دلایل زیادی در پاسخ به این سوال می‌توان بیان کرد که به اصلی‌ترین‌های آنها اشاره می‌کنیم. اول از همه اینکه سوخت این ژنراتورها گازوئیل است و نسبت به سایر سوخت‌ها مانند بنزین و گاز، مقرون به صرفه‌تر است. همچنین این نوع ژنراتورها مصرف سوخت پایین‌تری نیز دارند که این خود دغدغه مصرف کنندگان در تامین سوخت مورد نیاز را برطرف می‌کند و از لحاظ اقتصادی نیز به صرف است. قیمت

این ژنراتورها نسبت به سایر ژنراتورها پایین‌تر می‌باشد. ژنراتورهای دیزلی طول عمر بیشتری داشته و نیاز کمتری به تعمیر و نگهداری دارند و می‌توانند تا مدت بسیار طولانی مورد استفاده قرار بگیرند. این ژنراتورها در اثر ساعات زیاد روشن ماندن دچار خرابی و مشکل نمی‌شوند و براحتی برق مورد نیاز را تامین می‌کنند. از لحاظ تعمیر و نگهداری نیز هزینه کمتری نسبت به ژنراتورهای بنزینی دارند. و این ژنراتورها نیروی بیشتری نیز تولید می‌کند. انواع دیزل ژنراتورها بر اساس عملکرد نیز بسیار متنوع بوده و برای مصارف بسیاری می‌توانند مورد استفاده قرار بگیرند.

 

محصولات مرتبط :

مقالات مرتبط :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط با محصولات
اطلاعات تماس