آشنایی با ژنراتور برق
ژنراتور برق یک دستگاه بسیار کاربردی و پرطرفدار است که میتوان از آن برای تولید جریان برق استفاده کرد. حتما برای شما هم پیشآمده است که در شرایط مختلفی نیازمند تامین جریان برق باشید ولی به جریان برق شهری دسترسی نداشته باشید. در چنین شرایطی شما میتوانید از یک ژنراتور کمک بگیرید تا بتوانید بهراحتی هرچه تمام جریان برق موردنیاز خود را تامین کنید. ژنراتورهای برق دارای انواع مختلفی هستند که هر یک کاربردهای خاص خود را دارند و ما در ادامه سعی میکنیم اطلاعات کاملی را درباره این دستگاهها در اختیار شما قرار دهیم؛ بنابراین با ما همراه باشید.
آشنایی با ژنراتور برق
ژنراتور یک وسیله مکانیکی است که میتواند سوخت دریافتی را به جریان الکتریکی تبدیل کند و در نتیجه جایگزین مناسبی برای جریان برق شهری باشد. استفاده از این ژنراتورها امروزه میتواند برق موردنیاز شما در بسیاری از موارد را بهراحتی تامین کند. فرض کنید که نیازمند استفاده از برق شهری بهصورت دائمی هستید و باید سعی کنید تا دستگاههایی را روشن نگه دارید. در چنین شرایطی اگر برق شهری قطع شود احتمالا دستگاههای شما نیز بعد از به اتمام رسیدن شارژ باطری خاموش خواهند شد و در نتیجه شما در روشن نگهداشتن آنها ناموفق خواهید بود. یکی از بهترین راهکارهایی که در این شرایط برای شما وجود دارد استفاده از ژنراتور برق است.
ژنراتور میتواند با استفاده کردن از سوخت و ایجاد احتراق یک انرژی مکانیکی و جنبشی را تولید کند که این انرژی مکانیکی بهراحتی به جریان الکتریکی تبدیل شده و از طریق خروجی این دستگاه به شما تحویل داده میشود. حال شما میتوانید از این جریان متناوبی که دریافت میکنید بهعنوان یک جایگزین برای جریان برق شهری استفاده کرده و یا این که در مواردی که به طور کلی به جریان برق شهری دسترسی ندارید دائما از این دستگاه برای تامین برق دستگاههای الکتریکی خود استفاده کنید.
آشنایی با اجزای مختلف
به طور کلی یک ژنراتور از چندین بخش مختلف تشکیل شده است که از جمله آنها میتوان به موتور، آلترناتور، سیستم سوخت، تنظیمکننده ولتاژ، سیستم خنککننده، سیستم روغنکاری و پنل کنترل اشاره کرد. موتور یکی از اصلیترین اجزای ژنراتور برق به شمار میآید که وظیفه اصلی آن دریافت انرژی مکانیکی و تبدیل آن به جریان الکتریکی میباشد. موتورهای مخصوص ژنراتور دارای انواع مختلفی هستند که موتورهای OHV از جمله آنها به شمار میآیند. آلترناتور یا همان دستگاه تولید برق متناوب در ژنراتورهای برق این وظیفه را برعهده دارد که جریان الکتریکی که در اثر انرژی مکانیکی تولید میشود را بهعنوان خروجی ارائه دهد.
سیستم خنککننده یکی از اجزای اصلی ژنراتورهای برق به شمار میآید چرا که وظیفه اصلی آن خنککردن سیستم است و در صورتی که عملکرد این سیستم با اختلال و مشکل مواجه شود احتمالا مشکلات زیادی برای ژنراتور شما به وجود میآید. سیستم روغنکاری ژنراتور نیز همانطور که از نامش پیداست برای روغنکاری قطعات مختلف در ژنراتور مورداستفاده قرار میگیرد و باعث میشود تا فرسایش قطعات کاهش پیدا کرده و در نتیجه طول عمر ژنراتورهای برق شما را افزایش میدهد.
آشنایی با انواع ژنراتور برق
در بخشهای قبلی اشاره کردیم که ژنراتورهای برق دارای انواع مختلفی هستند که هر یک از آنها مزایا و معایب خاص خود را دارا هستند. ژنراتورهای گازوئیلسوز که امروزه با نام دیزل ژنراتور نیز شناخته میشوند یکی از محبوبترین انواع ژنراتورهای برق به شمار میآیند که امروزه قیمت بالاتری نسبت به سایر انواع ژنراتورها دارند ولی به علت مصرف سوخت کمتر و همینطور تولید آلودگی کمتر بسیار مورد استقبال افراد قرار گرفتهاند و به همین علت نیز فروش زیادی دارند.
یکی دیگر از انواع ژنراتور برق که امروزه مورداستفاده قرار میگیرد ژنراتور بنزینی است که از قدیمیترین ژنراتورهای برق به شمار میآید. این ژنراتورها همانطور که از نامشان پیداست از بنزین بهعنوان سوخت استفاده میکنند. یکی از اصلیترین مزایای استفاده از این ژنراتورها این است که سوخت آنها یعنی بنزین بسیار بیشتر از سایر انواع سوختها مانند گازوئیل در دسترس است و در نتیجه پیداکردن سوخت موردنیاز برای این ژنراتورها سادهتر خواهد بود. نوع دیگری از ژنراتورها نیز ژنراتورهای گازسوز میباشند که از گاز CNG بهعنوان سوخت استفاده میکنند و با ایجاد آلودگی کمتر میتوانند گزینه بهتری برای حفظ سلامت محیطزیست باشند، به همین علت است که امروزه برخی از افراد استفاده از این ژنراتورها را به مدلهای دیگر ترجیح میدهند.
محصولات مرتبط :
- ژنراتور 2.5 کاوا مکالته ایتالیا
- ژنراتور 5.5 کاوا مکالته ایتالیا
- ژنراتور 6.8 کاوا تک فاز مکالته ایتالیا
مقالات مرتبط :
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.