اهمیت فاز در موتور برق چه زمانی نمایان می گردد؟

در ظاهر ممکن است ژنراتورهای تک فاز و 3 فاز همسان به نظر رسند، اما مدیران ساختمان و صاحبان کسب و کار به منظور رفع نیازهای تاسیسات خود می بایست تفاوت های این دو را بشناسند. حفظ عملکرد عملیات کارخانه ها و بخش های فعال و جلوگیری از وقفه های تولید به درک تفاوت این دو موتور بستگی دارد. بنابراین به دلیل اهمیت فاز در موتور برق یادگیری اصول سیستم منبع تغذیه و تفاوت عمده بین دو سیستم قدرت موثر می باشد.

 

تاثیر فاز در عملکرد موتور برق

تاثیر فاز در عملکرد موتور برق

شباهت ها و تفاوت های سیستم سه فاز و تک فاز چگونه است؟

·  شباهت ها

پایه هر دو نوع ژنراتور از شباهت هایی تشکیل شده است. هر دو این قطعات از جریان متناوب AC بهره می گیرند. در این نوع جریان، به جای جریان پیوسته در خطوط یک طرفه، جهت معکوس می گردد. بدین ترتیب این نوع الکتریسیته متغیرتر از سایر جریان ها بوده و سطوح بالاتری از توان را ایجاد می کند. اگرچه اهمیت فاز در موتور برق به سبب تفاوت ها مطرح است، اما شباهت ها نیز در شناخت بهتر تمایزات موثر می باشد. دیگر تشابه این دو در دارا بودن چرخه های توان می باشد. اما ژنراتور تک فاز با یک چرخه بالا و پایین جریان AC را تولید کرده در حالیکه نوع 3 فاز سه چرخه را به طور همزمان ایجاد می کند.

تشابهات

تشابهات

· تمایزات برق تک فاز و 3 فاز

پیش از شناخت تفاوت های دو مدل مذکور، برای درک بهتر اهمیت فاز در موتور برق می بایست تمایزات هر منبع تغذیه را بررسی کرد. مکانیزم تک فاز اصولا برای کابردهایی که احتیاج کمتری به برق دارند مانند اجرای لوازم خانگی مناسب هستند. در حالیکه برق 3 فاز برای واحدهای بزرگی مانند سایت صنعتی و کارخانجات که دسترسی به مقادیر زیاد نیرو الزامی است، کاربرد دارد. برق تک فاز جهت تکمیل مدار نیازمند 2 سیم هادی و خنثی می باشد. این سیستم تا 240 ولت را تامین کرده و راه اندازی وسایل کوچک را انجام می دهد که این امر نشان دهنده اهمیت فاز در موتور برق می باشد. از سوی دیگر سامانه سه فاز چهار سیم (3 هادی و یک نول) را شامل می گردد. این نوع برق مداوم بوده و تولید برق آن به صفر نمی رسد. همچنین توان تا 415 ولت را فراهم می کند.

·  تفاوت ژنراتور تک فاز و 3 فاز

این ژنراتورها برق را به شکل متفاوتی تامین می کنند. به سبب اهمیت فاز در موتور برق شناخت تفاوت ها ضرورت دارد. اگرچه همانطور که در شباهت ها مطرح گردید، هر دو، برق متناوب را حاصل می آورند اما سیستم سه فاز سه موج مجزا از توان را تولید کرده و تحویل می دهد. یکی دیگر از تمایزات آنها در سیم های هادی مورد استفاده می باشد که توان خروجی متفاوتی را منجر می شود. بزرگترین تفاوت بین دو مدل در چرخه های برق قرار دارد. در مدل تک فاز یک جریان AC تولید شده در حالیکه در 3 فاز تولید نیرو از طریق سه سیم رسانای مختلف و یک سیم زمین خنثی صورت می گیرد. اهمیت فاز در موتور برق به علت تفاوت های کاربردی آنها بیشتر نمایان می شود. ژنراتورهای 3 فاز به دلیل قدرت بیشتر کاربردهای بزرگتر صنعتی را میسر می سازند اما انواع تک فاز تنها در راستای کاربردهای کوچک و خانگی عمل می کنند.

 

موتور برق 3 فاز متشکل از چه اجزائی می باشد؟

  • استاتور: بخش ساکن موتور بوده و هسته، سیم پیچ و پایه را در بر دارد.
  • روتور
  • آرمیچر تحریک کننده
  • استاتور تحریک کننده
  • قفسه دیود دوار
  • AVR
  • بلبرینگ
  • سیم پیچ آرمیچر

 

ژنراتور 3 فاز

ژنراتور 3 فاز

اهمیت فاز در موتور برق و انتخاب مدل مورد نیاز

انتخاب میان دو مدل مذکور به وسعت نیاز برق و بودجه وابسته است. هر دو قطعه انرژی لازم برای تاسیسات را در زمان های عدم دسترسی به برق و خاموشی، فراهم می آورند. اگر تنها هدف برق رسانی برای لوازم خانگی یا بارهای کوچک بوده و صرف هزینه کمتر مدنظر است، تهیه مدل تک فاز توصیه می شود. از دیگرسو سیستم 3 فاز، الزام به تعمیرات و نگهداری پرهزینه را از بین برده و مصارف گسترده را میسر می سازد.

 

محصولات مرتبط:
مقالات مرتبط:

 

ما را در اینستاگرام دنبال کنید.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *