دیزل ژنراتورها یکی از تجهیزات بسیار مهم و پر کاربرد هستند که برای تأمین برق مورد نیاز در یک محیط مورد استفاده قرار میگیرند. این دستگاهها تحت عوامل مختلف آسیب دیده و و ممکن است هنگام کار خاموش شوند. با دانستن این که چه عواملی موجب خاموش شدن دیزل ژنراتور می شوند میتوان از وقوع این اتفاق و عواقب ناشی از آن پیشگیری کرد.
دلایل خاموش شدن دیزل ژنراتور
عوامل مختلف و متعددی وجود دارند که میتوانند باعث خاموشی دیزل ژنراتور شوند. در واقع این تجهیزات از قطعات و اجزا مختلف و متنوعی تشکیل شده و دارای طراحی خاص و پیچیدهای هستند. آسیب رسیدن به یکی از بخشهای این دستگاه میتواند به تنهایی باعث اختلال در عملکرد دستگاه و خاموش شدن دیزل ژنراتور شود.
اضافه بار دیزل ژنراتور
یکی از رایجترین دلایل خاموش شدن دیزل ژنراتور، اضافه بار است. این اتفاق زمانی رخ میدهد که دیزل ژنراتور بیشتر از ظرفیت تعیینشده خود، کار کند. در واقع تحت اثر این امر دمای اجزا بیش از حد افزایش یافته و فشار بیشتری بر موتور وارد میشود.
ایراد در شمع ها
شمعها یکی از اجزای بسیار مهم دیزل ژنراتورها بوده و وظیفه ایجاد جرقه برای احتراق سوخت را بر عهده دارند. در صورتی که شمعها خراب یا فرسوده باشند، فرایند احتراق توسط آنها به خوبی انجام نشده و در نتیجه موتور خاموش میشود. به همین دلیل نیز حتماً لازم است تا شمعهای دیزل ژنراتور خود را به صورت دورهای مورد بررسی قرار دهید.
بسته بودن شیر قطع دیزل ژنراتور
بسته بودن شیر سوخت یا عدم باز بودن کامل آن، یکی دیگر از علل رایج خاموش شدن دیزل ژنراتور شناخته میشود. در این حالت سوخت کافی به موتور نرسیده و عملکرد دیزل ژنراتور مختل میشود. برای جلوگیری از خاموش شدن دیزل ژنراتور بایستی شیر سوخت قبل از روشن کردن دستگاه مورد بررسی قرار بگیرد.
پایین بودن سطح سوخت
پایین بودن سطح سوخت نیز میتواند به عنوان یکی از مهمترین و رایجترین این مشکل شناسایی شود. در صورتی که دستگاه سوخت کافی برای فعالیت نداشته باشد، عملکرد آن دچار اختلال شده و در نهایت خاموش میشود. توصیه میشود برای اطلاع از سطح سوخت دستگاه خود از یک نشانگر استفاده کنید. همچنین پر کردن به موقع مخزن سوخت میتواند از خاموش شدن دستگاه جلوگیری کند.
خرابی فیلتر هوا
فیلترها یکی از اجزای بسیار مهم دیزل ژنراتور هستند که با هدف جلوگیری از ورود آلودگی و ذرات گردوغبار در دستگاه تعبیه شدهاند. در صورتی که فیلتر خراب یا فرسوده شود، هوای کافی برای احتراق وارد موتور نشده و تحت اثر این امر دیزل ژنراتور خاموش میشود. به همین دلیل نیز بایستی تعویض دورهای و تمیز نگه داشتن فیلتر هوا را جدی بگیرید.
نامناسب بودن موقعیت چوک
خاموش شدن دیزل ژنراتور گاها به موقعیت نامناسب چوک مربوط میشود. در واقع چوک قطعهای است که برای تنظیم جریان هوای ورودی به موتور در دیزل ژنراتور تعبیه شده است. اگر این قطعه در موقعیتی نامناسب قرار گیرد، سوخترسانی و احتراق به درستی انجام نشده و دستگاه دیزل ژنراتور خاموش میشود.
پایین بودن سطح روغن
استفاده از روغن مناسب برای روانکاری قطعات ژنراتور برق بسیار مهم بوده و در صورتی که سطح روغن در این دستگاه پایین باشد، شاهد خاموش شدن خودکار دیزل ژنراتور به دلیل فعال شدن حسگرهای ایمنی خواهید شد. از این رو پیشنهاد میشود برای جلوگیری از خاموشی و اختلال در عملکرد دستگاه خود، حتماً سطح روغن را در حالت استاندارد نگه دارید.
نامتناسب بودن فشار روغن
خراب شدن دیزل ژنراتورها ممکن است ناشی از نامتناسب بودن فشار روغن باشد. در واقع فشار غیر استاندارد روغن به قطعات داخلی موتور آسیب زده و باعث خاموشی ناگهانی دستگاه میشود. بررسی دورهای سیستم و روغنکاری مناسب قطعات میتواند از وقوع این مشکل جلوگیری کند.
پایین بودن سطح آب رادیاتور
کاهش سطح آب رادیاتور را میتواند یکی دیگر از عوامل این مشکل باشد. در این شرایط موتور تحت اثر گرمای بیش از حد خاموش میشود. پایین بودن سطح آب رادیاتور اغلب در اثر نشت یا عدم بررسی مداوم سطح آب بروز میدهد. شما میتوانید با پر کردن آب رادیاتور و استفاده از ضد یخ و ضد جوش از وقوع این مشکل پیشگیری کنید.
خرابی و عیب در مخزن و لولههای سوخت
از اصلیترین علت خاموش شدن دیزل ژنراتور، خرابی و عیب در مخزن و لولههای سوخت است. نشتی یا گرفتگی در مخزن و لولههای سوخت باعث بروز اختلال در تأمین سوخت شده و خاموشی موتور را در پی خواهد داشت. از این رو پیشنهاد میشود همواره و در طی دورههای زمانی مشخص نسبت به بررسی و تعمیر این اجزا اقدام کنید.
عیب و ایراد در کاربراتور
کاربراتور وظیفه مخلوط کردن هوا و سوخت در دیزل ژنراتور را بر عهده دارد. اگر این قطعه به خوبی تنظیم نشده باشد یا دچار آسیب و خرابی گردد، موتور نمیتواند عملکرد مناسبی را از خود به نمایش بگذارد و خاموش میشود. از این رو بهتر است برای جلوگیری از این اتفاق، کاربراتور توسط یک متخصص تنظیم شود.
خطا در موتور
گاها ممکن است خاموش شدن دیزل ژنراتور ناشی از خطا در موتور باشد. در واقع بروز هرگونه خرابی یا مشکل در اجزای داخلی موتور، باعث ایجاد اختلال در عملکرد آن شده و خاموشی موتور را در پی دارد. در این شرایط برای رفع مشکل به وجود آمده، بررسی و تعمیرات تخصصی موتور ضروری است.
مشکل برق
نوسانات برق یا خرابی سیستم الکتریکی یکی دیگر از عوامل مهم و رایج در خاموشی دستگاه دیزل ژنراتور شناخته میشود. در واقع دیزل ژنراتورها از سیستم برق رسانی پیچیده و خاصی برخوردار هستند. در صورتی که هر یک از بخشهای این سیستم دچار اختلال شود، بر روی عملکرد کل دستگاه تأثیر منفی داشته و در برخی از شرایط ممکن است دستگاه به طور کامل خاموش شود.
خرابی و عیب باتری
در واقع باتری وظیفه تأمین انرژی برای استارت و روشن کردن دیزل ژنراتور را بر عهده دارد. در صورتی که عملکرد باتری مختل شود، دستگاه نیز نمیتواند عملکرد مناسبی را از خود نشان دهد. در این شرایط یا دستگاه به طور کلی روشن نمیشود یا پس از استارت دوباره شاهد خاموش شدن آن هستیم.
عیب و ایراد در سنسورها
بسیاری از تکنسینها اصلیترین دلیل این مشکل را بروز عیب و ایراد در سنسورها میدانند. سنسورها وظیفه نظارت بر عملکرد دیزل ژنراتور را بر عهده دارند. در صورتی که این اجزا دچار آسیب یا خرابی شوند، اطلاعات نادرستی را به سیستم ارسال کرده و از این طریق ممکن است باعث توقف ناگهانی دیزل ژنراتور گردند. از این رو بررسی و تعویض سنسورهای معیوب بسیار حائز اهمیت است.
ایراد در سیستم اگزوز
ایراد در سیستم اگزوز نیز میتواند یکی دیگر از عوامل خاموش شدن دیزل ژنراتور باشد. در واقع تحت اثر گرفتگی یا خرابی سیستم اگزوز، گازهای مضر در داخل آن جمع شده و همین عامل نیز راندمان موتور را به طور قابل توجهی کاهش میدهد. این امر در نهایت میتواند به خاموش شدن کامل دستگاه دیزل ژنراتور منجر شود. تمیز کردن و نگهداری سیستم اگزوز بهصورت دورهای میتواند این مشکل را به طور کامل رفع کند.
خرابی سوئیچ فشار روغن
سوئیچ فشار روغن وظیفه کنترل میزان فشار روغن در دستگاه دیزل ژنراتور را بر عهده دارد. در صورتی که این قطعه دچار خرابی شود، ممکن است سیستم موتو را به اشتباه خاموش کند. به همین دلیل برای پیشگیری از وقوع این امر به شما توصیه میکنیم در صورت بروز هر گونه مشکل برای این قطعه نسبت به تعویض به موقع آن اقدام کنید.
ایراد در پنل کنترل
در برخی از مواقع نیز ممکن است خاموش شدن و از کار افتادن دستگاه دیزل ژنراتور ناشی از ایراد در پنل کنترل باشد. خرابی پنل کنترل باعث بروز اختلال در عملکرد سیستم و قطع ناگهانی برق موتور میشود. تعمیرات تخصصی و استفاده از پنلهای استاندارد برای رفع این مشکل توصیه میشود.
عیب سنسور خنک کننده
گاها این مشکل میتواند ناشی ناشی از وجود عیب و ایراد در سنسور خنک کننده دستگاه است. این سنسور وظیفه نظارت بر دمای موتور را بر عهده دارد. از این رو در صورتی که سنسور خنک کننده دچار آسیب و خرابی شود، در تشخیص دما اشتباه کرده و دما را بسیار بیشتر یا بسیار کمتر نشان دهد. در این شرایط نیز موتور دچار خاموشی میشود.
خرابی انژکتور یا پمپ سوخت
انژکتور و پمپ سوخت وظیفه تأمین سوخت مناسب برای موتور را دارند. در صورتی که که این قطعه دچار خرابی شود، راندمان موتور کاهش یافته و حتی ممکن است به طور کامل خاموش شود. به همین دلیل نیز برای پیشگیری از این علت خاموش شدن دیزل ژنراتور، بایستی در دورههای زمانی مشخص، سلامت انژکتور مورد بررسی قرار بگیرد.
خرابی دینام یا رگولاتور ولتاژ
دینام یکی از اصلیترین اجزا دیزل ژنراتور است که وظیفه وظیفه تأمین برق سیستم الکتریکی سیستم را برعهده دارند. ایجاد هر گونه صدمه و خرابی در این قطعه افت ولتاژ یا خاموشی موتور را به همراه خواهد داشت. امروزه یکی از رایجترین عوامل خاموش شدن دیزل ژنراتور، خرابی دینام یا رگولاتور ولتاژ دانسته میشود.
جمع بندی
دیزل ژنراتورها یکی از اجزا بسیار مهم و پر کاربرد در صنعت و ساختمانهای اداری، مسکونی هستند که برای تأمین برق مورد نیاز در مواقع ضروری مورد استفاده قرار میگیرند. این دستگاهها تحت اثر عوامل مختلف دچار خرابی شده و ممکن است از کار بیفتند. اگر تمایل دارید تا دستگاه شما دچار خرابی و خاموشی نشود، بهتر است از طریق فروشگاه اینترنتی راد دیزل، دستگاهی را تهیه کنید که کیفت ساخت بالایی دارد.
سوالات متداول درباره علت خاموش شدن دیزل ژنراتور
علت خاموش شدن دیزل ژنراتور چیست؟
خاموش شدن دیزل ژنراتور دلایل مختلف و بسیار زیادی دارد.
روش جلوگیری از خاموش شدن دیزل ژنراتور چیست؟
بررسیهای دورهای و منظم قطعات مختلف و اقدام به تعمیر و تعویض قطعات آسیب دیده
آیا مشکل خاموش شدن دیزل ژنراتور قابل بر طرف کردن است؟
بله ، در اکثر مواقع شما میتوانید با کمک یک تکنسین و انجام تعمیراتی بر روی دستگاه، این مشکل را رفع کنید.