مشخصات فنی موتور برق به همراه کاربردهای مهم آن در صنایع مختلف
موتور برق ماشینی الکتریکی بوده که می تواند انرژی الکتریکی را به نیروی مکانیکی تبدیل کند و تولید برق نماید. این موتور ها توسط منابع جریان مستقیم (DC) مثل باتری ها و منابع جریان متناوب (AC) مانند شبکه برق، شارژ می شوند.
این ماشین های الکتریکی در انواع مختلفی تولید و به بازار فروش عرضه می گردند که از لحاظ فنی و مواردی مثل نوع سوخت مصرفی، مکانیزم راه اندازی، شاسی و ولتاژ خروجی از هم متفاوتند.
تعمیر موتور الکتریکی
اجزا موتور برق
موتور الکتریکی صنعتی از چندین جزء حیاتی ساخته شده است که این اجزاء، با ایجاد برهمکنش حیاتی بین میدان مغناطیسی موتور و جریان الکتریکی در سیم پیچ، توانایی تبدیل انرژی الکتریکی به مکانیکی را به دستگاه می دهند.
-
روتور
روتور به عنوان قسمت متحرک موتور، دارای هادی هایی می باشد که حامل جریان هایی است که با همکاری میدان مغناطیسی استاتور، شفت را به چرخش وا می دارد. البته در برخی از روتورها آهنرباهای دائمی وجود دارند و به همین علت، هادی ها را استاتور موتور برق نگه می دارد.
-
استاتور (هسته استاتور)
استاتور به عنوان قسمت ثابت مدار الکترومغناطیسی موتور شناخته می شود و سیم پیچ یا آهنرباهای دائمی اجزای این بخش از موتور می باشند.
دارای هسته ای از جنس ورقه های فلزی نازک ( لمینت ) است که اهمیت این لمینت ها در کاهش تلفات انرژی به علت استفاده از یک هسته جامد، بسیار حائز اهمیت می باشد.
-
بلبرینگ
بلبرینگ ها وظیفه پشتیبانی روتور موتور برق را دارند و چرخش محور آن را تسهیل می کنند. از طرفی بلبرینگ ها هم به پشتیبانی نیاز دارند که این امر بر عهده محفظه موتور برق ها می باشد. از طرفی یاتاقان ها از لق زدن و حرکات جانبی شفت موتور جلوگیری می کنند.
-
سیم پیچ ها
سیمهایی که دور یک هسته مغناطیسی آهنی نرم پیچیده شده و در حضور جریان الکتریکی، باعث بوجود آمدن میدان مغناطیسی در موتور می شوند را سیم پیچ می گویند. جنس این سیم ها معمولا از آلومینیوم و مس می باشد.
-
شکاف هوایی
شکاف هوایی جزء فیزیکی از موتور برق نیست؛ بلکه فاصله بین روتور و استاتور است که با وجود اندازه کوچک، تأثیرات مهمی دارد. در این باره باید توجه کرد که شکاف بزرگ تأثیر منفی شدیدی بر عملکرد دستگاه دارد و باعث افزایش جریان مغناطیسی موتور می شود. البته تاثیرات منفی آن می تواند شامل سر و صدا، تلفات و مشکلات مکانیکی نیز باشد.
-
کموتاتور
به مکانیزمی که توسط موتور برای تعویض ورودی اکثر موتورهای DC و برخی موتورهای AC استفاده می شود، کموتاسیون می گویند. برای انجام کموتاسیون در موتور برق، وجود وسیله ای بنام کموتاتور نیاز می باشد که از حلقه لغزشی تشکیل شده و با شفت پوشانده می شود.
برسهای ثابت در تماس با کموتاتور گردان باعث بوجود آمدن جریان آرمیچر موتور الکتریکی و برگشت جریان مورد نیاز با چرخش روتور از قطبی به قطب دیگر می شوند. این اتفاق باعث اعمال نیرو، به صورت بهینه به دستگاه می شود که عدم وجود چنین جریان معکوسی باعث توقف دستگاه شما خواهد شد.
قسمت های مختلف موتور
کاربرد موتور برق
- کاربرد وسیع آن در صنایع و پیشران کشتی، فشرده سازی خط لوله و کاربرد های ذخیره سازی پمپی با خروجی بیش از 100 مگاوات است.
- کاهش تلاش انسانی و افزایش توانایی انجام کار
- HVAC ( فناوری ای برای ایجاد آسایش حرارتی در محیط های داخلی مانند دفتر، خانه یا وسیله نقلیه و غیره )
- حذف نیروی انسانی از فعالیت هایی مثل کشاورزی و سرعت بخشیدن به کارها با ماشین آلات خودکار
- عدم نیاز به سوخت های مضر برای طبیعت
- مورد استفاده در دمنده ها، پمپ ها، لوازم خانگی، ابزار برقی، ساعت های الکتریکی، وسایل نقلیه و درایو های دیسک
- استفاده به صورت معکوس در ترمزهای احیا کننده به عنوان ژنراتور برای بازیابی انرژی
چمن زنی با موتور های برقی
سخن پایانی
موتورهای برقی یا الکتروموتورها به دو بخش AC و DC تقسیم می شوند که موتور های AC از سه نوع موتور خطی، سنکرون و القایی تشکیل شده است که هر کدام از آنها مشخصات فنی و ویژگی های مخصوص به خودش را دارند.
برای کسب اطلاعات بیشتر راجع به موتور برق ها، خریدی بصرفه و با گارانتی چندین ساله با ما در تماس باشید. همکاران ما شبانه روزی آماده خدمت رسانی به شما عزیزان در جای جای ایران می باشند.
محصولات مرتبط:
مقالات مرتبط:
چرا موتور برق بنزینی نویگیتور انتخاب خوبی است؟
آیا برای انتخاب موتور برق بنزینی مناسب، اطلاعات کافی در اختیار دارید؟
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.