راد دیزل واردکننده و تامین‌کننده تجهیزات دیزلی

تلفن تماس:

021-58437 ( 30 خط )

Search
Close this search box.

انواع موتور برق دیزلی

برای شناخت موتور برق دیزلی لازم است تا ابتدا واژه موتور برق را به خوبی تعریف کنیم. موتور برق در واقع انرژی مکانیکی را به انرژی الکتریکی تبدیل می‌کند. به موتور برق ژنراتور نیز می‌گویند. نیروی لازم برای این تبدیل انرژی، گاز و بنزین و همچنین گازوئیل می‌باشد. در واقع موتور برق‌ها ژنراتور‌های کوچک و قابل حمل می‌باشند.

در هنگام خرید نیز باید توجه کنید که نوع بنزینی و گازی وجود دارد و متناسب با نیاز خود باید خرید انجام دهید. سیستم روشن شدن موتور برق‌ها نیز متفاوت بوده و به صورت هندلی، استارتی و اتوماتیک روشن می‌شوند.

اما سوالی که وجود دارد این است که موتور برق بیشتر در چه مواردی استفاده می‌شود؟ بیشتراستفاده موتور برق در مکان‌هایی است که برق شهری در دسترس نیست. با کمک موتور برق و با تامین سوخت مورد نظر آن می‌توان برق مورد نظر برای یک مکان را تامین کرد و در جهت رفع نیاز به برق حرکت کرد.

توجه داشته باشید که به موتور برق گازوئیلی ، موتور برق دیزلی نیز گفته می‌شود. البته باید ذکر شود که موتور برق همانند دیزل ژنراتور می‌باشد با این تفاوت که به طور کلی صدای کمتری ایجاد کرده و در حجم کمتری نیز برق تولید می‌کند. حال که راجع به آشنایی با موتور برق و دیزل ژنراتور مطالبی را آموختیم می‌توانیم با جزئیات بیشتر موتور برق‌های دیزلی را مورد بررسی قرار دهیم.

 

موتور‌های برق مولد جریان برق هستند.

 

 

ساختار و نحوه عملکرد موتور برق

در سیستم موتور برق که با نام عمومی برق اضطراری نیز بین مردم شناخته می‌شود دو قسمت وجود دارد. این دو قسمت شامل موتور دیزلی و ژنراتور می‌باشد که در واقع موتور دیزل با فشرده سازی هوا و با کمک سوخت گازوئیل احتراق ایجاد می‌کند و سبب راه‌اندازی یک حرکت چرخشی می‌شود. این حرکت چرخشی ایجاد شده روی شفت اعمال می‌شود و باعث می‌شود شفت با کمک موتور حرکت کند. زمانی که شفت را به یک ژنراتور (در برخی مواقع به ژنراتور، آلترناتور نیز می‌گویند) متصل کنیم، یک موتور برق دیزلی ساخته می‌شود که حرکت چرخشی در آن تبدیل به برق می‌شود.

نکته مهمی که در استفاده از موتور برق وجود دارد این است که باید توجه شود در محیطی از موتور برق استفاده کنید که تهویه هوا به خوبی انجام شود زیرا همانطور که گفتیم موتور برق‌ها از انواع سوخت فسیلی استفاده می‌کنند و تولید گاز دی اکسید کربن در آن‌ها به طور معمول وجود دارد. در صورتی که تهویه به درستی انجام نگیرد احتمال خفگی وجود خواهد داشت.

موتور برق دیزلی بیصدا

تولید صدا و آلودگی صوتی یکی از مشکلات بزرگ در استفاده  از انواع موتور برق می‌باشد. همانطور که می‌دانیم آلودگی صوتی به میزان زیاد می‌تواند در بلند مدت شنوایی را تحت تاثیر قرار داده و از میزان شنوایی کم کند. علاوه بر آن باعث بروز اختلال در اعصاب و روان اشخاص شده و به طور کلی موضوعی ناخوشایند به حساب می‌آید. اما این مشکل در استفاده از انواع موتور برق به چشم می‌خورد ولی برای آن تمهیداتی اندیشیده شده است.

برای انواع موتور برق دیزلی بیصدا، کابین‌های صداگیر همراه با عایق صداگیر از جنس فلز طراحی شده است که می‌تواند تا حد زیادی از ایجاد آلودگی صوتی توسط موتور برق جلوگیری به عمل آورد.این محفظه‌ها با نام کانوپی نامیده می‌شوند. البته باید در استفاده از این نوع کاور‌ها نهایت دقت را داشت، به طوری که دمای داخل کابین در حد متعارفی قرار بگیرد و زیاد بالا نرود. این امر مستلزم یک طراحی بسیار خوب برای دریچه‌های ورودی و خروجی هوا می‌باشد به طوری که دریچه‌ها بسته نشوند و راه برای خنک شدن موتور باز باشد.

انبار اگزوز

انبار اگزوز نیز یکی دیگر از تمهیداتی است که برای کاهش آلودگی در انواع موتور برق استفاده می‌شود. همانطور که می‌دانیم بیشتر صدای موتور برق از خروجی اگزوز آن می‌باشد. اما در صورتی که بتوانیم از انبار اگزوز مناسب برای این منظور استفاده کنیم می‌توانیم از تولید آلودگی صوتی نیز جلوگیری کنیم. البته انواع مختلف انبار اگزوز وجود دارد.

به طور کلی میزان آلودگی صوتی به زیر طبقه بندی می‌شود که برای درک مفهوم موتور برق دیزلی بیصدا می‌تواند دید ما را بازتر کند.

محدوده ايمن (Safe Zone) که در این ناحیه صدا از db  70 یعنی حد مجاز ایمنی کمتر است. در محدوده بهداشتی (Hygiene Zone) صدا در محدوده db  80 – 70 قرار می‌گیرد. در محدوده هشدار (Warning Zone) نیز صدا در محدوده db  90 – 85 است و در آخر محدوده خطر (Danger Zone) می‌باشد که صدا بالاتر از db  90 است  و محدوده بسیار خطرناکی می‌باشد.

جالب است بدانید که دیزل ژنراتور‌ها در محدوده خطر قرار می‌گیرند. و موتور برق‌هایی که برای کاهش صدا بهینه شده‌اند در محدوده 70 دسیبل می‌باشد.

موتور‌های برق دارای توان تولید برق متفاوت هستند.

 

موتور برق دیزلی صنعتی

موتور برق‌ها در انواع موتور برق کیفی، دیزل ژنراتور و موتور برق صنعتی موجود می‌باشند. موتور برق‌های کیفی همانطور که از اسمشان مشخص است برای حمل و نقل و مسافرت و حتی برای مصارف خانگی مورد استفاده قرار می‌گیرند. دیزل ژنراتور‌ها از انواع موتور برق‌های ثابت می‌باشند که توان بالایی داشته و برای بیمارستان‌‌ها و واحد‌های صنعتی مورد استفاده قرار می‌گیرندو در واقع پشتیبان برق اصلی می‌باشند.

موتور برق دیزلی صنعتی نیز توان تولیدی بسیار بالایی دارد و موارد کاربرد آن در صنایع مختلف و حتی ساختمان سازی نیز می‌باشد. این نوع موتور برق برای راه‌اندازی وسایل صنعتی که با برق کار می‌کنند، کاربرد دارد. البته ذکر این نکته الزامی است که موتور برق‌های صنعتی با سوخت بنزین نیز در بازار وجود دارد اما به دلیل آن که توان کمتری نسبت به نوع دیزلی دارد، کمتر مورد استقبال قرار گرفته است.

موتور‌های برق در انواع مختلف کیفی و صنعتی و موتور برق دیزلی تولید می‎‌شوند

 

 

چند نکته برای خرید موتور برق

  • در هنگام خرید موتور برق به اندازه مخزن سوخت آن توجه کنید. زیرا این نکته بدیهی است که مخزن سوخت بزرگتر برای هر وسیله‌ای نشان از ذخیره سوختی بیشتر آن وسیله می‌باشد.
  • برخی موتور برق‌ها دارای ابزار و وسایل اضافه‌ای هستند که باعث می‌شود حمل و جابه‌جایی آن‌ها سریع‌تر صورت پذیرد.
  • با توجه به مکانی که قرار است از دستگاه استفاده کنید دستگاهی مقاوم و با توان مورد نظر خود انتخاب کنید.
  • موتور برق‌هایی که دارای قابلیت یکسان سازی جریان برق می‌باشند به وسایل الکتریکی حساس به نوسانات برقی آسیب کمتری وارد می‌کنند.

سوخت موتور‌های برق با هم متفاوت است.موتور برق دیزلی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط با محصولات
اطلاعات تماس