انواع مولدها
مولدها بر اساس کاری که انجام می دهند در گروههای مختلفی دستهبندی میشوند. در ادامه میخواهیم به بررسی و معرفی انواع مولدهایی که در بازار موجود است بپردازیم. مولدهایی که در بازار موجود هستند بنا بر کاربردی که در کارخانجات سازندهی اقلام مربوطه دارند.
در چهار گروه مختلف طبقه بندی میشوند. این چهار گروه عبارتاند از: مولد اضطراری، مولد پایه، مولد دائم و مولد چندمنظوره. در ادامه به ترتیب به بررسی هریک از اینها خواهیم پرداخت
مولد اضطراری (Standby)
این نوع از مولد زمانی شروع به فعالیت میکند که برق شهری قطع شده باشد. در این صورت با اجاره کردن دیزل ژنراتور اضطراری، این دستگاه به صورت خودکار وارد عمل می شود و برق تولید میکند یعنی به تأمین برق واحدهایی که قطعی داشته اند کمک میکند.
لازم به ذکر است که این مدل از مولد به نوعی یک مدل از ژنراتور به صورت استندبای است که نیاز به فعالیت در تمام طول ماه را ندارد و به ندرت فعالیت میکند؛ یعنی این مدل از انواع مولدها برخلاف سایرین نیاز ندارد که به صورت پیوسته فعالیت کند و در صورت نیاز از آن استفاده میشود.

در شرایط اضطراری وجود مولد بسیار لازم است
هنگامی که یک ژنراتور که بهعنوان جایگزین مولد انتخاب شده باشد، ممکن است بهصورت ویژه عمل کند؛ یعنی در شرایط خاصی شروع به فعالیت میکنند مانند زمانی که 10% بار اضافه در زمان فعالیت منظور شده باشد. شرکتهایی که درزمینهی ساخت و تولید ژنراتور فعالیت دارند.
سعی بر تولید ژنراتوری دارند که علاوه بر یکسان بودن مدل، میتواند مرتبهی بالاتری را برای سرویسی که در آن فعالیت دارد، راه اندازی کند این نوع عملکرد زمانی کاربرد دارد که بخواهیم بهطور پیوسته از دستگاه استفاده کنیم.
شرکتهای سازنده این رتبه بندی را بهمنظور انتخاب صحیح و انجام دادن مقایسه بین سازندگان این محصول منظور میکنند. تا اگر محصولی عملکرد نادرست باشد علاوه بر شناسایی، به طراحان این زمینه هشدار و اخطار بدهد و راهنمای آنها باشد.
مولد پایه (Prime)
از دیگر انواع مولدها میتوان به مولد پایه (Prime) اشاره کرد. این مولد بهطور معمول در مکانهایی که بهصورت موقت به برق نیاز دارند به کار میآیند. از جمله این مکانها میتوان به اردوگاهها، نمایشگاهها، مناطق اکتشاف های معدنی، کمپها و حتی بعضی از فروشگاههای زنجیرهای، تالارهای پذیرایی و… اشاره کرد. این نوع از مولدها هزینهی تعمیر و ساخت دیزل ژنراتور بالایی دارند به همین دلیل بهطور دائمی نباید از آن ها استفاده کرد. خروجی که این دستگاه با بار متفاوت دارد برای یک زمان و تایم مشخص شده نامحدود است.
عموماً پیک تقاضای ۱۰۰٪ یعنی بالاترین و بیش ترین پیک تقاضا، رتبه اولیه ekW را با ۱۰٪ ظرفیت بار اضافی به خود اختصاص داده است. بهطوری که برای استفاده در موقعیت و شرایط ضروری و خاص در حالت ماکزیمم یک ساعت در ۱۲ ساعت میتوان به فعالیت خود ادامه دهد. این نوع ظرفیت فقط ۱۰٪ از اضافه بار راد در زمان محدودی شامل میشود.

مولدی برای مصرف موقت
مولد دائم (Continuous)
از دیگر انواع مولدها میتوان به مولد دائم اشاره کرد. مورد مصرف این نوع مولد در امور مربوط به نیروگاه یا برق شهری و سراسری است. این نوع از مولدهای دائم در فراهم کردن. نوعی توان پیوسته که برای باری ثابت و تا حصول رتبه کامل خروجی در زمانهای نامحدود است. کاربرد دارد. و این رتبه امکان جانشین شدن اضافه باری برایش تعریف نشده است.
رتبه بندی که برای مولد دائم در نظر گرفته شده است. قابلیت اجرا بر روی تمامی ژنراتورها را ندارد. این مولد جریان بار را یک سال پیوسته را راهاندازی میکند. یعنی وظیفه راه اندازی بار یکسان که بهصورت پیوسته یا به موازات توانمصرفی پیوسته و اصلی است. برای بیشترین سطح مجاز یعنی ۸۷۶۰ ساعت در سال تولید میکند.

مولدی بزرگ اما برای همیشه
مولد چند منظوره
نوع چهارم و آخرین نوع از مولدهای که میتوان به آن اشاره کرد مولد چند منظور است. اگر قصد دارید. از مولد برای کاربردهای اقتصادی از قبیل تأمین برق فروشگاه و یا موارد دیگر استفاده کنید. این نوع از انواع مولدها به شما توصیه نمیشود. یعنی نیازی ندارد. در صورتی که شما به برق نیازی ندارید. این مولد دائم به کلید وصل باشد. چون هزینه تأمین قطعات آن به نسبت بالاست و این کار مصرف برق زیادی نیز به همراه دارد. پس توصیه نمیشود.
که همواره و به قصد اقتصادی از این نوع مولد استفاده شود. با این حال یک فرضی حاکم است و آن این است که اگر یک مولدی در حالت ضروری و در شرایط اضطراری میزان توانی که دارد 1000 کیلووات باشد در حالت پایه و دائم این مقدار به 800 الی 850 کیلووات کاهش مییابد. در حالت کلی نوع و نحوه باری که مولد تولید میکند. در دفترچه راهنمای مربوطه به همان مولد مشخص شده است.
خدمات مرتبط :
مطالب مرتبط:
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.