آیا برای انتخاب موتور برق بنزینی مناسب، اطلاعات کافی در اختیار دارید؟
موتور برق بنزینی یکی از انواع ژنراتور های تامین انرژی الکتریکی موقت و قابل حمل است که به طور گسترده در مناطق ساختمانی، باغ ها و زمین های کشاورزی، کمپینگ ها و سایر فعالیت های فضای باز، داخل قایق ها، تاسیسات موقت و بسیاری از موارد دیگر استفاده می شود. با توجه به تنوع استفاده از ژنراتور بنزینی، نمونه های متفاوتی با کاربری های مختلف در بازار وجود دارد. اینکه کدام را انتخاب کنید تا حد زیادی به هدف و سناریو های مصرفی شما برمی گردد؛ اما شناخت انواع موتور برق بنزينی تا حد زیادی می تواند شما را از مخمصه انتخاب بین نمونه های مختلف نجات دهد.
توجه به تفاوت های ساختاری در هنگام انتخاب ژنراتور بنزینی
بهترین رویکرد در هنگام خرید موتور برق بنزینی تمرکز بر نمای کلی آن و یافتن تفاوت های بخش های کلیدی درگیر است. با توجه به یکسان بودن اصول اولیه چیدمان قطعات در انواع ژنراتور بنزینی، شناخت وجوه تمایز آن ها نسبتا ساده می باشد. مهمترین قسمت های موتور برق بنزينی که می بایست از آن آگاهی داشته باشید شامل موارد زیر است.
- موتور (محفظه) احتراق داخلی
- دینام
- استارتر (معمولاً یک سیم کششی یا یک سوئیچ به خصوص در نسخه های دیجیتال)
- مخزن سوخت (اندازه مخازن در نمونه های مختلف با توجه به کاربری آن ها متفاوت است)
- دستگاه ها و پانل های کنترل از جمله پریزهای برق
- وسایل ایمنی/حفاظتی
در ابتدایی ترین نسخه های موتور برق بنزینی، پس از قرار دادن سوخت درون مخزن، با استفاده از استارت عمل احتراق درون محفظه احتراق داخلی انجام می گیرد و در نتیجه آن، انرژی مکانیکی-چرخشی ایجاد شده درون دینام به انرژی الکتریسیته تبدیل می شود. سپس الکتریسیته ایجاد شده از طریق یک رگولاتور به ولتاژ قابل استفاده تبدیل شده و به پریز های برق روی بدنه موتور برق بنزینی می رسد.
بسته به ساخت، مدل و اندازه ژنراتور ممکن است برخی از اجزای مهم دیگری روی آن تعبیه شود. این موارد شامل سیستمهای خنککننده و اگزوز، خطوط لوله روغنکاری و محفظه یا قاب بیرونی (برای کاهش صدای موتور برق بنزينی) می باشد.
ژنراتور بنزینی قابل حمل و خنک شونده با هوا
ژنراتور بنزینی قابل حمل و بی صدا
تعداد عواملی که روی میزان تولیدی صدای موتور برق بنزینی موثر هستند، چندان زیاد نیست؛ بنابراین در صورتی که نیاز به خرید ژنراتور بی صدا و کم صدا دارید، کافی است این موارد را بررسی نمایید.
- اندازه موتور (و قابلیت های توان خروجی مرتبط)
- کیفیت ساخت کلی، مهمتر از همه، خود موتور
- قابلیت کارایی موتور در داخل محفظه
- تنظیم دقیق و کیفیت ساخت سیستم اگزوز/خفه کن
- روش خنک سازی (موتور برق بنزينی خنک شونده با هوا معمولاً اقتصادی تر هستند؛ اما صدای بلندتری نسبت به نسخه های خنک شونده با سیالات دارند)
- طراحی و ساخت قاب
- دریچه گاز هوشمند
موتور برق بنزینی بی صدا معمولا گران تر از نمونه های معمولی است؛ چرا که این مدل ها عموما دارای طراحی پیچیده تر برای افزایش کارایی و کاهش تولید صدا هستند (ژنراتور اینورتر). علاوه بر این، یک قاب پلاستیکی و عایق صدایی، محفظه آن را در بر می گیرد.
ژنراتور بنزینی اینورتر و بی صدا و قابل حمل
ژنراتور بنزینی مناسب برای تامین برق منازل
در هنگام خرید موتور برق بنزینی منازل تمرکز باید بر روی میزان برق تولیدی باشد. به همین منظور پیش از خرید ژنراتور خانگی ابتدا می بایست میانگین مصرف برق لوازم خانگی را محاسبه و سپس ژنراتور متناسب با آن را انتخاب نمود. البته توجه به راندمان ژنراتور نیز ضروری است؛ چرا که برخی از انواع موتور برق بنزینی تنها برای استفاده دو یا سه بار در ماه مناسب هستند.
یک نمونه ژنراتور بنزینی خانگی – قابل حمل
موتور برق بنزینی مناسب برای کمپینگ و استفاده برای تاسیسات موقت
همانند مصارف خانگی، برای این دسته از ژنراتور ها نیز محاسبه میزان برق مورد نیاز و راندمان دستگاه و همچنین رعایت تناسب آن با توان موتور برق بنزینی ضرورت دارد. علاوه بر این می بایست به میزان صدای تولیدی نیز توجه داشت.
ژنراتور بنزینی مناسب برای استفاده در کمپ ها و تاسیسات موقت
موتور برق بنزینی مناسب برای قایق ها و خودرو های RV
در هنگام خرید موتور برق بنزینی برای نصب روی وسایل نقلیه و شناور ها، علاوه بر سناریوی محاسبه میزان برق مصرفی و راندمان، توجه به ملاحظات ایمنی دستگاه، میزان آلایندگی ژنراتور و میزان فضایی که اشغال می کند نیز ضروری است.
موتور برق بنزینی مناسب برای وسایل نقلیه به لحاظ طراحی، برای تولید الکتریسیته با ولتاژ بالا ساخته شده اند و از آنجایی که سوخت مصرفی آن ها بنزین است حتما می بایست استاندارد های لازم را هم به لحاظ ایمنی و هم به لحاظ شرایط کار در تلاطم و حرکت داشته باشد.
یک نمونه ژنراتور بنزینی برای نصب روی وسایل نقلیه
سایر نکات قابل توجه در هنگام خرید موتور برق بنزینی
- استاندارد های ایمنی و تولید آلاینده ها
- استاندارد های مربوط به محل نصب (موتور برق بنزینی به سبب تولید مونو اکسید کربن به هیچ وجه برای کاربری در فضای بسته مناسب نیست و «مقصود از استاندارد مربوط به محل نصب» میزان لرزش ژنراتور و ناهمواری سطحی است که روی آن قرار می گیرد.)
- شرایط مربوط به اتصال به زمین (ارت) موتور برق بنزینی
- شرایط به کارگیری در محیط های مرطوب، بارانی یا برفی
- میزان گرمای تولیدی و سیستم خنک کننده
- قوام فن، سرعت چرخش و کشش تسمه (برای نسخه های خنک شونده با هوا)
- سطوح خنککننده، حلقهها، گردش مایع خنککننده (برای نسخه های خنک شونده با سیالات)
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.