راد دیزل واردکننده و تامین‌کننده تجهیزات دیزلی

تلفن تماس:

021-58437 ( 30 خط )

Search
Close this search box.

ژنراتور گازسوز

ژنراتور گازی دستگاه کوچک و قابل حملی است که از آن به منظور تولید برق، استفاده می شود. این ژنراتور‌ ها با استفاده از سوخت گازی و بدون این که به سلامت محیط زیست آسیبی وارد کنند، برق مصرفی بسیاری از آپارتمان های مسکونی و واحد های صنعتی را تامین خواهند کرد.

ژنراتور گازسوز - راد دیزل

کاربرد ژنراتور گازسوز

یکی از مهم ترین و ضروری ترین تجهیزاتی که در تمامی صنایع به چشم می خورد، ژنراتور‌ های گازی هستند. ژنراتور گازی یا موتور های گازسوز به منظور تولید برق در کارخانه ها، منازل مسکونی، سازمان های اداری و … مورد استفاده قرار می گیرند. یکی از مهم ترین کاربرد های ژنراتور های گازی، استفاده از آن ها به عنوان برق اضطراری خواهد بود.

بدین ترتیب هنگامی که شبکه برق به صورت سراسری دچار اختلال و قطعی می شود، با استفاده از ژنراتور‌ های گاز سوز می توان سوختی مشابه را تولید کرد و از بروز بسیاری از حادثه های ناگوار و خسارت های جبران ناپذیر، جلوگیری نمود. ژنراتور ها، سوخت مربوطه که شامل گاز های CNJ یا LPJ است را به انرژی مکانیکی تبدیل کرده و در نهایت نیروی برق اضطراری را تولید خواهند کرد.

مزایا و معایب ژنراتور گازسوز:

مزایای ژنراتور گاز سوز

  • صدای کمتر
  • سوخت پاک
  • سوخت ارزانتر
  • سهولت تهیه سوخت
  • دارای آلایندگی کمتر

معایب ژنراتور گازسوز

  • به فشار گاز حساس می باشند.
  • هزینه تعمیر و نگهداری آن بیشتر است
  • عمر مفید آن نسبت به یک ژنراتور گازوئیلی کمتر است.
  • قیمت تمام شده آن نسبت به ژنراتور دیزلی بیشتر می باشد.
  • در مواقع خرابی تعمیرات آن تخصصی تر نسبت به یک موتور دیزلی می باشد.

دیزل ژنراتور گازسوز و معایب آن

استفاده از دستگاه های گاز سوز از آن جهت که سوخت گاز در هر مکان در دسترس می باشد بسیار آسان می باشد. هرچند دستگاه های گازی به دلیل ایجاد سر و صدای زیاد آنچنان مورد توجه بعضی از افراد قرار نمی گیرند. دستگاه هایی که از دو سوخت متفاوت برای تولید برق استفاده می کنند نسبت به سایر دستگاه ها عملکرد متفاوت تری دارند.  در بعضی مواقع تامین گاز به راحتی امکان‌پذیر نمی باشد و از آنجایی که این تجهیزات علاوه بر سوخت گاز از سوخت دیگری استفاده کنند بسیار مهم تلقی می‌ شوند. ژنراتورهای برق دوگانه سوز یک راه حل برای مکان هایی است که در آنجا امکان تامین گاز برای استفاده از این تجهیزات وجود ندارد.

موتور ژنراتور دوگانه سوز به دو دسته تقسیم می شود. دوگانه سوز بودن این تجهیزات به این معنی نیست که به صورت همزمان از دو نوع سوخت استفاده می کنند. در هنگام استعلام قیمت انواع دیزل ژنراتور دوگانه سوز کیفیت را مدنظر قرار دهید. این تجهیزات به صورت همزمان از دو سوخت استفاده نمی کنند و فقط در زمان قطعی یکی از سوخت ها، سوخت دیگر کار را ادامه می دهد. هر یک از این تجهیزات برای سوخت مشخصی  تولید و طراحی می شوند. راندمان و عملکرد این تجهیزات اهمیت زیادی دارند. به طور کلی تغییر سوخت می تواند بر روی دستگاه تاثیر زیادی داشته باشد. بعضی از این تجهیزات دارای ماهیت کارکرد سریع و اضطراری هستند.

بنابراین این دستگاه ها در مکان هایی که از شبکه اصلی دور می باشند استفاده می شوند. هر چند که مدل های مختلف دیزل ژنراتور کاربرد بالایی دارند.  دقت کنید دیزل ژنراتورهای گاز سوز را نمی توانید در مکان های دیگر جا به جا کنید. بنابراین این مورد یکی از معایب این دیزل ژنراتورها می باشد. به طور کلی بهتر است در هنگام بررسی قیمت دیزل ژنراتور دوگانه سوز بودجه را در اولویت قرار ندهید. علاوه بر پارامترها و فاکتورهای اشاره شده امکان دارد عوامل دیگری نظیر عوامل اقتصادی تاثیر زیادی در قیمت این محصولات داشته باشند.

مدار فعالیت و راه اندازی استارت دیزل ژنراتور ولوو

دسته بندی انواع ژنراتور گازی

استندبای (آماده به کار)

ژنراتور های آماده به کار، هم در کاربرد های مسکونی، هم تجاری و هم صنعتی رایج هستند. در هر کدام از این موارد، ژنراتور گازی به صورت دائمی نصب شده و سوخت آن از شرکت توزیع انرژی محلی تامین می ­شود. در هنگام قطع برق، ژنراتور آماده به کار به طور خودکار فعال می­ شود. این ژنراتور فقط برای این در نظر گرفته شده است که برای مدت زمان محدودی، در مواقع اضطراری کار کند، زیرا کار کردن یک ژنراتور آماده به کار برای بیش از مقدار تعیین شده، می ­تواند باعث خرابی و نیاز به تعمیرات مکرر شود.

یک ژنراتور گازی از نوع استندباییک ژنراتورگازی از نوع استندبای

پرایم (تامین کننده)

ژنراتور های برق تامین کننده، زمانی استفاده می ­شوند که هیچ شرکت توزیع انرژی محلی وجود نداشته باشد، از این رو نیروی تولید شده توسط آن، تنها منبع برق موجود است. این نوع ژنراتور گازی، کمتر رایج است، مخصوصاً برای مقاصد مسکونی، زیرا اکثر خانه‌ ها، توانایی اتصال سریع به خط گاز طبیعی را ندارند و بسیاری از آن ها اصلاً خط گاز ندارند و بدون اتصال گاز طبیعی به خط تاسیسات، گاز طبیعی باید با کامیون تحویل داده شود.

مزایا ژنراتور برق خانگی گازسوز

از آنجا که کشور ایران دارای ذخایر گاز بسیاری می باشد، گاز مایع و گاز خانگی با قیمت مناسب به وفور در دسترسی قرار دارد. ژنراتور برق خانگی گازسوز به نسبت سایر موتور برق ها از استهلاک و سوخت مناسب تری برخوردار است.

از مزایا بارز این محصول می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • سرعت بالا در عملکرد

از آنجا که توسط اتصال به گاز شهری این محصول، به راحتی فعال خواهد شد، از سرعت بسیار بالایی در عملکرد برخوردار است.

  • دوام و مقاومت بالا

همانطور که گفته شد، سوخت مورد استفاده این دستگاه گاز مایع یا گاز شهری می باشد. از آنجا که این نوع ماده از خوردندگی بسیار کمی برخوردار است موجب افزایش طول عمر مفید این مبدل خواهد شد.

  • مناسب از جهت توجیه اقتصادی

از آنجا که سوخت گاز بسیار ارزان تر از سوخت بنزین است و قابلیت دسترسی راحت تری دارد، استفاده از این محصول از توجیه اقتصادی بالایی برخوردار است.

  • عدم ایجاد آلودگی صوتی

به دلیل اینکه این محصول مختص به مصارف خانگی طراحی شده است، هیچ نوع صدا بیهوده و آزاردهنده ای ندارد.

  • اطمینان بالا در مصرف

همانطور که مشهود است، گاز خانگی همیشه در دسترس قرار دارد و این محصول نیز از گاز شهری به عنوان سوخت مصرف می کند. به همین دلیل می توان گفت ژنراتور مذکور همواره در حال تولید برق است.

  • ایمنی بالا

در این دستگاه به جهت افزایش ایمنی محصول و جلوگیری از نشت گاز، سه شیر ایمنی تعبیه شده است. وجود این سه شیر از وقوع آتش سوزی احتمالی جلوگیری خواهد کرد:

  1. سیلندر گاز
  2. شیر اتصال
  3. میکسر دستگاه

سوئیچ های انتقال خودکار

یک ژنراتور گازی دائم کار خانگی خودکار به یک ATS برای اتصال ژنراتور به سیستم الکتریکی موجود شما نیاز دارد. اکثر ژنراتورهای آماده به کار خودکا،ر به راحتی مجهز به ATS هستند. اگرچه ژنراتور قدرت را ایجاد می کند، سوئیچ انتقال در واقع، هسته اصلی سیستم ژنراتور شما است.

این یک تابلوی الکتریکی در ژنراتور گازی دائم‌کار خانگی است که به طور دائم در نزدیکی تابلوی کلید اصلی نصب شده است و به شما امکان می دهد با خیال راحت یک ژنراتور را به مدارهای الکتریکی خانه خود متصل کنید.

پیش از این گفته شد که ATS دائماً برق ورودی را کنترل می کند و تعیین می نماید که چه زمانی قطع برق واقعی رخ می دهد. گزینه‌ها در ژنراتور گازی دائم کار خانگی ، شامل سوئیچ‌ های انتقالی می ‌شوند که برق را فقط برای وسایل ضروری تامین می‌کنند یا هر مدار را برای پوشش کامل تامین می‌کنند.

 برخی اجازه می دهند مدارهای اختیاری را اولویت بندی کنند که به عنوان کاهش بار شناخته می شود و در آن مدارهای ضروری برق می مانند و مدارهای غیر ضروری در صورت بارگذاری بیش از حد ژنراتور گازی دائم‌کار خانگی خاموش می شوند.

انواع ژنراتور‌ های گازی

ژنراتور‌ های گازی را می توان به دو نوع تقسیم نمود. نخستین نوع ژنراتور‌ های گازی، ژنراتور هایی هستند که می توان از آن ها به منظور تامین برق مجتمع های مسکونی و تجاری استفاده کرد. اصولا این ژنراتور ها باید توانی کمتر از 60 کاوا داشته باشند و برای دامنه مصرف گسترده و وسیع مناسب تر هستند. علاوه بر این، ژنراتور های دیگری نیز در بازار به فروش می رسند که برای تامین برق نیروگاه ها و کارخانه های صنعتی مورد استفاده قرار می گیرند. این ژنراتور های گازی برخلاف نوع اول، توانی بالاتر از 60 کاوا دارند و تنها برای واحد های صنعتی مناسب هستند.

دیزل ژنراتور صنعتی - راد دیزل

تاثیر نوع ژنراتور گازی بر میزان مصرف انرژی

نوع ژنراتور و سناریوی مصرفی مورد انتظار از آن تا حد زیادی مشخص می کند که یک ژنراتور در یک ساعت چقدر گاز مصرف خواهد کرد. به طور مثال جریان های هجومی زیادی که در زمان استارت موتور های الکتریکی یا ترانسفورماتور ها به ژنراتور‌گازی تحمیل می شود و ممکن است مصرف سوخت را به شدت افزایش دهد.

از این رو ژنراتورهای گازی اولیه در صنایع به علت حجم بزرگتر آن ها و بالا بودن فشار بار استارت، معمولا بیشترین مقدار مصرف گاز ژنراتور گازی را دارند اما ژنراتورهای پشتیبان (standby) چون با جریان های هجومی زیادی سر و کار ندارند مصرف گاز آن ها کمتر است.

نوع ژنراتور گازی و سناریوی مصرفی آن رو میزان مصرف سوخت تاثیر مستقیم دارد

نوع ژنراتور گازی و سناریوی مصرفی آن رو میزان مصرف سوخت تاثیر مستقیم دارد

در ژنراتور های اینورتر به سبب قابلیت شارژ با برق (به جای گاز یا سایر انواع سوخت) قادر هستند مدت طولانی تری را بدون انجام سوخت گیری کار کنند و به نسبت سایر انواع ژنراتور های گازی، کمترین مقدار مصرف گاز را دارند.

ژنراتور های قابل حمل گازی نیز بر حسب مقدار توان تولیدی آن ها دارای بازه های مصرفی متفاوتی هستند اما عموما مقدار مصرف گاز ژنراتور گازی قابل حمل از مولد های پشتیبانی کمتر و از مولد های اینورتر بیشتر است.

ژنراتور های گازی کاربرد های متعددی در تامین برق  کمپ ها، خودرو های RV و غیره دارند

ژنراتور های گازی کاربرد های متعددی در تامین برق  کمپ ها، خودرو های RV و غیره دارند

بسته به اینکه ژنراتور‌گازی از سوخت گاز طبیعی (NG) استفاده می کند یا سوخت پروپان و گاز مایع (LP)، راندمان مصرفی آن می تواند متغیر باشد. معمولا در شرایط مشابه و برای تولید توان الکتریکی مشابه، در صورت استفاده از سوخت گاز طبیعی، مصرف گاز ژنراتور‌‌گازی بیشتر از زمانی است که از سوخت گاز مایع استفاده می کند. به همین جهت ژنراتورهای گازی پروپان برای تامین انرژی مناطق مسکونی به صرفه تر هستند.

اینکه یک ژنراتور‌گازی برای چه مدت می بایست با توان 100 درصد خود کار کند و یا اینکه پیک مصرف انرژی الکتریکی در شبکه به چه ترتیب است و همچنین ژنراتور‌گازی برای پاسخگویی به نیاز های شبکه از چه فناوری هایی استفاده می کند؛ روی مصرف گاز ژنراتور گازی تاثیر مستقیم دارد.

عوامل مهم و موثر در ارزیابی ژنراتورهای گازسوز

برای ارزیابی و تشخیص بهترین برند ژنراتور گازی باید دو فاکتور مهم وات و دسی بل لحاظ شوند. به طور میانگین و معمول یک ژنراتور گازسوز بین ۶۵ دسی بل تا ۱۰۰ دسی بل، فعالیت می کند. اگر بخواهیم این مقوله را به طور واضح و در قالب مثال مطرح کنیم. چنین است که: دور یک موتور سیکلت تقریبا ۹۵ دسی بل بالا می رود. در حالی که این اتفاق در قطار مترو از حدوداً ۱۰۰ دسی بل آلایندگی صوتی آزار دهنده برخوردار است.

در بهترین برند ژنراتور گازی ممکن است به بلندی قطار زیر زمینی نباشد. اما باید در نظر داشت که حتی صداهای بلند خفیف در یک بازه زمانی، منجر به کم شدن شنوایی می شود. هنگام انتخاب و خرید بهترین ژنراتور گازی سعی کنید کم سر و صداترین ژنراتور را پیدا کرده و اقدام به خرید کنید. و سعی در خفه کردن صدای ژنراتور به کمک پتو نکنید چرا که چنین کاری، افراد را در معرض خطر قرار می دهد. ژنراتورهای گازسوز به نفس کشیدن در فضای باز و هوای آزاد نیاز دارند.

ویژگی های ژنراتور گازی بدون صدا

ژنراتور های گازی بی صدا، از لحاظ صدایی که تولید می کنند به سه نوع معمولی، بی‌صدا و کم صدا تقسیم می شوند. به طور کلی صدایی که از ژنراتور های گاز سوز بزرگ تولید می شود، نزدیک به ۹۰ دسی بل می باشد و در مولد های گازی بی‌صدا، این صدا به ۷۰ دسی بل کاهش پیدا می کند. انواع ژنراتور گازی بدون صدا، دارای کارایی فوق‌العاده هستند و به دلیل عملکرد و طراحی سبکی که دارند به سادگی حمل و جا به جا می شوند. این ژنراتور ها را می توان برای تامین برق اضطراری مراکز مهم و یا امداد رسانی به مناطقی که به سیم کشی برق دسترسی ندارند به کار برد.

برند های معتبر ژنراتور های گازی

ژنراتور‌ های گازی که به منظور تولیدی انرژی برق، در صنایع و یا مجتمع های تجاری و مسکونی مورد استفاده قرار می گیرند، دارای صدای بسیار بلندی هستند. به طور کلی ژنراتور ها صدایی به اندازه ۸۵ دسی بل تولید می کنند که این امر موجب ایجاد آلودگی صوتی و آزار افراد می شود. از این جهت امروزه بر روی بدنه ژنراتور ها از پوشش مخصوصی بهره گرفته اند که به عنوان یک عایق صوتی شناخته می شود و صدای تولید برق توسط ژنراتور را تا حد چشمگیری کاهش می دهد.

این امر موجب شده تا رقابتی بی نظیر بین برند های تولید کننده ژنراتور گازی  ایجاد شود و هر برند در صدد طراحی عایق صدای قوی تر برآید. برند کاترپیلار در حال حاضر از جمله برند های معتبر و شناخته شده در ایران است که به طور کلی در زمینه طراحی و تولید ژنراتور های صنعتی فعالیت می کند. اصولا ژنراتور هایی تولیدی این برند توانی برابر حداقل ۵۰۰ کاوا و حداکثر ۲ مگاوات دارند که برق پرقدرت و مورد نیاز صنایع مختلف را تولید خواهند کرد.

ژنراتور گازی

ویژگی ژنراتور گازی کاترپیلار

از مهم ترین ویژگی های ژنراتور گازسوز کاترپیلار را می توان تامین برق صنعتی با استفاده از نیروگاه گازسوز عنوان کرد. تمامی مدل های متنوع ژنراتور های این برند راندمانی بالای ۴۰ درصد دارند که این امر را می توان یکی از دلایل پرفروش بودن این ژنراتور ها دانست. این برند دو نوع ژنراتور‌ شامل ژنراتور های دیزل و گازی را تا حداکثر ۲ مگاوات توان تولید می کند که تاثیر چشمگیری در عملکرد صنایع داشته اند.

از دیگر ویژگی های ژنراتور های کاترپیلار می توان به تولید برق سه گانه آن ها اشاره کرد. بدین معنی که این ژنراتور ها می توانند با استفاده از گرمای زمین، نیروی باد و انرژی امواج دریا نیز به تولید برق بپردازند. گارانتی ۳۵ ساله برای ماژول های سلول خورشیدی را می توان از دیگر ویژگی های انحصاری ژنراتور های این برند معرفی کرد.

ژنراتور گازی

عملکرد ژنراتور های گازسوز

همانطور که عنوان شد ژنراتور گازسوز دستگاهی به منظور تولید برق در شرایط اضطراری خواهد بود که کاربرد گسترده ای در صنایع و مصارف خانگی دارد. نحوه عملکرد ژنراتور ها به گونه ای است که با استفاده از یک موتور گازی، سوخت و انرژی مصرفی را به انرژی مکانیکی تبدیل کرده که این امر منجر به تولید برق برای دامنه مصرفی وسیعی می شود. برق خروجی توسط این دستگاه را می توانید به عنوان یک منبع تغذیه برای تولید اکسیژن، سوخت گاز و … در نظر بگیرید. شایان ذکر است که اتصال دستگاه ها و وسایل الکتریکی و کابل ها به ژنراتور های گازی، امکان پذیر خواهد بود.

شاخصه های اساسی این ژنراتور شامل چه مواردی است؟

کمپانی کاترپیلار از بهترین عرضه کنندگان ژنراتور گازی محسوب شده و محصولات آن از موارد زیر به عنوان سوخت بهره می برند:

  • گاز طبیعی
  • پروپان
  • بیوگاز
  • گاز ذغال سنگ
  • این محصول توانی در محدوده 50 تا 9700 kw عرضه کرده و از فرکانس های 50 و 60 Hz برخوردار است.
  • ژنراتور گازی Caterpillar به شکل توربینی، گازی و دیزلی قابل تهیه می باشد.
  • راندمان کاری 40% برای این قطعه برآورد شده است.
  • به منظور تامین برق در نیروگاه بادی قابل استفاده می باشد.
  • از نظر سوخت در مقایسه با دیگر انواع بسیار کم هزینه محسوب می گردد.

ژنراتور‌گازی مصرف سوخت کم

مصرف سوخت کم

  • این محصول با کیفیت از جمله پاک ترین قطعات برای محیط زیست به شمار می آید.
  • مصرف سوخت ژنراتور گازی Caterpillar کم بوده و در کنار این قابلیت بهره وری و کارایی بالایی را ارائه می دهد.
  • به منظور افزایش اطمینان و انعطاف پذیری سوخت از سیستم احتراق محفظه باز برخوردار است.
  • در این قطعات ماژول تنظیم بار تعبیه شده که تنظیم موتور را به منظور تاثیر بر بار، افزایش زمان پذیرش و بازیابی بار انجام می دهد.
  • فناوری خنک کاری این قطعه به روز بوده و جهت کار در دمای استاندارد 43 ºC طراحی گردیده است.

ژنراتور‌گازی سازگار برای محیط زیست

سازگار برای محیط زیست

بهترین ژنراتور های گازسوز کاترپیلار

1. مدل 1 مگاوات

این محصول توانی معادل 1250 kva را ارائه می دهد. راه‌اندازی آن به وسیله گاز صنعتی فشار بالا میسر بوده و در تامین اضطراری برق برای کارخانجات، مراکز صنعتی و کارگاهی در شرایط عدم دسترسی به این منبع یا قطع شدن برق کاربرد دارد. ژنراتور گازی Caterpillar 1 مگاوات، از 12 سیلندر برخوردار بوده و فناوری تنفسی آن توربو می باشد. همچنین در دو مدل تابلو فرمان دستی و تابلو فرمان اتوماتیک عرضه شده است.

ژنراتور‌گازی 1250 کاوا

1250 کاوا

2. مدل 2 مگاوات

این قطعه از توان 2500 kva برخوردار می باشد. از جمله کاربردهای آن در مصارف بزرگتر، کارخانجات و معادن را می توان نام برد. سیستم تنفسی توربو و تعداد 12 سیلندر از دیگر ویژگی های این محصول محسوب می گردد. دو مدل تابلو فرمان دستی و اتوماتیک نیز عرضه شده اند. دیگر شاخصه های فنی این مدل ژنراتور گازی Caterpillar شامل حداقل توان 2220 kva، گنجایش خنک کننده 245L، میزان ولتاژ بین 380 الی 430 ولت، وزن نهایی 9000 kg و سیستم عایق H می باشد.

برخی دیگر از مدل های ژنراتور گازی کاترپیلار در جدول زیر معرفی شده است.

مدل ژنراتور مدل موتور حداقل توان kva حداکثر توان kva
800 کاوا 3412C TA 730 800
1100 کاوا C32 ATAAC 730 1100
1500 کاوا 3512B TA 1360 1500
1750 کاوا 3512B-HD TA 1600 1750
2250 کاوا 3516B TA 2000 2250
2750 کاوا 3516C-HD TA 2500 2750
300 کاوا C175-16 2750 3000

خرید ژنراتور گازسوز کاترپیلار

‌امروزه با توجه به وابستگی تمامی قشر های جامعه و صنایع گوناگون به منبع برق، تولید آن در اولویت صاحبان مشاغل قرار گرفته است. از این جهت امروزه تجهیزاتی طراحی شده اند که هدف از تولید آن ها تامین برق مورد نیاز صنایع یا مجتمع های مسکونی و تجاری در صورت قطعی شبکه برق سراسری خواهد بود. این تجهیزات که با عنوان ژنراتور گازسوز شناخته می شوند در حال حاضر نقش مهمی را در صنایع ایفا می کنند. این امر موجب شده تا تنوع برند های تولیدی ژنراتور‌ های گازی روز به روز افزایش یابد که خریداری آن ها از طریق سایت راد دیزل، امکان‌پذیر خواهد بود.

پشتیبانی ۲۴ ساعته و مشاوره آنلاین
اطلاعات تماس