انواع موتور مولد برق بر اساس نوع سوخت
مولد برق یا ژنراتور الکتریکی را با نام دینام نیز میشناسند. به طور کلی هر دستگاهی که انرژی مکانیکی را برای انتقال و توزیع از طریق خطوط نیرو به مشتریان خانگی، تجاری و صنعتی به برق تبدیل میکند را مولد الکتریکی میگویند. مولدهای برق غالبا نیروی الکتریکی موردنیاز برای اتومبیلها، هواپیماها، کشتیها و قطارها را تولید و تامین میکنند. توان مکانیکی برای یک مولد برق معمولا از یک میله مدور دریافت میشود که معمولا هماندازه با گشتاور آن است. اما سؤال اصلی این است که انواع موتور مولد برق بر اساس نوع سوخت به چند دسته تقسیم میشوند؟ در ادامه قصد داریم تا این سؤال را مورد بررسی قرار دهیم پس با ما همراه شوید.
موتور مولد برق و کارایی آن
پیش از آنکه به معرفی انواع موتور مولد برق بر اساس نوع سوخت آنها بپردازیم قصد داریم تا توضیحات بیشتری در مورد مولد برق و کارایی به مخاطبان بدهیم. توان مکانیکی موتور مولد برق ممکن است از چند منبع توربینهای هیدرولیکی در سدها یا آبشارها، توربینهای بادی، توربینهای بخار با بهرهگیری از بخار تولید شده با گرمایی که از احتراق سوختهای فسیلی یا شکافت هستهای به دست میآید، توربینهای گازی که به طور کاملا مستقیم گاز را در توربین میسوزانند یا موتورهای بنزینی و دیزلی تامین شود.
به طور کل باید گفت که ساخت و سرعت کارکرد مولد برق به میزان قابل توجهی به ویژگیها محرک اولیه مکانیکی بستگی داشته و با توجه به این فاکتور در هر مولد متفاوت است. تقریبا تمام مولدهای برقی که برای تامین شبکههای برق الکتریکی استفاده میشوند، جریان متناوبی از برق را تولید کرده و از همین جهت نیز در برخی موارد به آنها مولدهای همزمان یا تناوبگر میگویند.
ویژگی های اصلی مولدهای برقی
ژنراتورها با توجه به نوعی که دارند دارای ویژگیهای ساختی و کارایی متفاوتی هستند اما هرچقدر هم که موتور مولد برق بر اساس نوع سوخت ساخت و قابلیتها متفاوتی داشته باشند در یک سری از ویژگیها شبیه به هم هستند؛ به عبارت دیگر میتوان گفت که تمامی آنها دارای یک سری ویژگیها مشترک هستند که از جمله این ویژگیها میتوان به موارد زیر اشاره داشت:
برق:
ژنراتورهای الکتریکی با طیف گستردهای از ظرفیت خروجی برق بهراحتی قبل دسترس و استفاده قرار گرفتهاند. با انتخاب یک مولد برق ایدهآل میتوانید خروجی دلخواهتان را دریافت کنید.
سوخت:
سوخت گازوئیل، بنزین، گاز طبیعی، LPG و غیره همگی برای ژنراتورهای الکتریکی قابلدسترسی و استفاده هستند و از نظر سوخت میتوان گفت که گزینههای زیادی برای مولدهای برق وجود دارد.
قابلیت حمل و نقل:
مولدهای برق موجود در بازار اکثرا مجهز به دستهها و یا چرخهایی هستند که قابلیت جابهجایی آنها را از مکانی به مکان دیگر بسیار ساده کرده است.
میزان سر و صدا:
برخی از مدلهای مولدها برق مجهز به فناوری کاهش صدا هستند از این رو به شما این امکان داده میشود تا بدون مشکل آلودگی صوتی در مجاورت آنها قرار بگیرید.
طبقهبندی انواع موتور مولد برق بر اساس نوع سوخت
موتور مولد برق بر اساس نوع سوخت به شش طبقه رایج زیر تقسیمبندی میشود:
ژنراتورها بنزینی:
در میان تمامی موارد، استفاده از ژنراتورهای بنزینی در بین مصرفکنندهها متداولتر است چرا که این مولدها بهراحتی قابل دسترس بوده و در مقایسه با نوعها دیگر کمهزینه هستند. اما باید این نکته را هم در نظر گرفت که با قaطع برق دیگر پمپاژ صورت نخواهد گرفت. همچنین این نوع به دلیل ابعاد کوچکی که دارد قابل حمل اما به شدت اشتعالپذیر است.
ژنراتورهای دیزلی:
دیزل به نسبت سایر منابع سوختی، اشتعالپذیری کمتری دارد و تقریبا بهاندازه بنزین قابل دسترس خواهد بود. ژنراتورهای دیزلی به شرط مراقبت و نگهداری درست عمر بالا و کارایی بیشتری نیز دارند.
ژنراتورهای بیو دیزل:
این نوع ژنراتورها از ترکیب دیزل و یک منبع بیولوژیکی دیگر مانندروغن نباتی و یا چربی حیوانات ساخته میشوند. مزایا و معایب استفاده از سوخت بیو دیزل درست مانند ژنراتورهای دیزلی است تنها این نوع مزایای زیستی بیشتری دارد.
ژنراتورهای دیزل امولسیون شده:
این نوع ژنراتورها از ترکیب سوخت دیزل و آب با یک ماده ترکیبی دیگر است. ژنراتورهای دیزل امولسیون شده کمتر از سایر موارد گازهای گلخانه تولید میکند اما ماندگاری کمتری نیز دارند.
ژنراتورها گاز پروپان (بخار و مایع):
این سبک ژنراتورها نسبت به سوختها بنزین و یا دیزل ماندگاری بیشتری داشته و میزان آلایندگی نسبتا کمی هم دارد. ژنراتورها گاز پروپان به طور کلی بسیار مقرون به صرفه هستند.
ژنراتورها گاز طبیعی:
از آنجایی که گاز طبیعی بهراحتی در هر مکان و هر زمانی قابل دسترسی هستند سوخت آنها هرگز تمام نشده و نیازی به دوباره پر شدن ندارند. نکته حائز اهمیت در مورد این ژنراتورها غیر قابل حمل بودن آنها میباشد.
محصولات مرتبط :
- موتور برق 3 کیلو وات هیوندای
- موتور برق دیزلی 5.5 کیلو وات هیوندای دیزلی هیوندا
- موتور برق هیوندای 6 کیلو وات
مقالات مرتبط :
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.